Antena 3 CNN Life Trucul simplu și rapid prin care adormi ușor, dacă te confrunți cu insomnia | Un expert a dezvoltat o metodă care ajută de fiecare dată

Trucul simplu și rapid prin care adormi ușor, dacă te confrunți cu insomnia | Un expert a dezvoltat o metodă care ajută de fiecare dată

Specialiștii dezvăluie trucul simplu pentru a adormi ușor. Metoda contribuie la relaxarea creierului și este ușor de aplicat.

Trucul simplu și rapid prin care adormi ușor, dacă te confrunți cu insomnia | Un expert a dezvoltat o metodă care ajută de fiecare dată
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    25 Feb 2024   •   18:00

Un somn bun este crucial pentru buna funcționare a organismului și pentru o bună calitate a vieții.

Însă, atunci apare insomnia, căutăm în permanență metode care să ne ajute să adormim mai ușor.

Partea bună e că poate fi tratată, iar hipnoterapeutul Clare Longstaffe din Anglia a dezvoltat tehnică de autohipnoză, care are un efect imediat, dacă o aplicăm înainte de culcare.

Trucul care te face să adormi ușor

Procesul reprezintă o combinație de atingere și respirație controlată. Practic, această tehnică este pusă în aplicare prin o serie de prinderi ale degetelor și mișcări ale mâinii. În tot acest timp, este important să existe o atenție concentrată și pe procesul de respirație, pentru a induce o stare de liniște și pentru a regla ritmul somnului.

Hipnoterapeutul Clare Longstaffe susține că procesul de respirație profundă stimulează eliberarea de melatonină, hormonul esențial pentru gestionarea ciclului natural de somn.

Pentru a încerca acest truc, începeți prin a vă întinde sau a vă așeza într-o poziție confortabilă, cu ochii închiși. Apoi, relaxați-vă respirația, inspirând mai profund și mai încet decât de obicei.

Împreunați degetul mare de restul degetelor de la o mână. Cu cealaltă mână, așezați-vă ușor vârfurile degetelor în palmă. Numărați cinci serii de respirație relaxată în timp ce mențineți această poziție.

Acest truc simplu poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului și la gestionarea insomniei în mod natural și eficient, notează Daily Mail.

×
Subiecte în articol: metoda somn
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close