Antena 3 CNN Life Oameni Ea este Diana, tânăra olimpică la Biologie, admisă la toate facultăţile de Medicină, care vinde roşii la tarabă

Ea este Diana, tânăra olimpică la Biologie, admisă la toate facultăţile de Medicină, care vinde roşii la tarabă

O tânără absolventă de liceu, olimpică la Biologie şi admisă la toate facultăţile de Medicină din ţară, vinde roşii la tarabă, în piaţă.

de Adi Bonciu    |    05 Iul 2023   •   09:43

Diana Necula este absolventă de liceu, iar la examenul de Bacalaureat a obţinut media 9,50. A urcat pe podium la Olimpiada Naţională de Biologie, fapt ce i-a asigurat admiterea la orice facultate de Medicină din ţară. 

Tânăra îşi ajută părinţii şi vinde roşii la taraba, în piaţă. Şi asta nu pentru că provine dintr-o familie fără posibilităţi financiare. Mama ei este directorul unei şcoli din judeţ, iar în timpul liber se ocupă de legumicultură.

Citeşte şi: El este Cosmin, elevul excepțional al Hușului. A luat 10 la Evaluarea Națională și 10 la Bacalaureat: "Nimic nu s-ar fi realizat fără ajutorul bunului Dumnezeu"

Adolescenta a ales să îşi ajute părinţii, astfel că stă ore bune în piaţă şi îşi vinde marfa.

"Pe parcusrsul liceului, am participat la Olimpiada de Biologie şi am reuşit să ajung la Naţională. M-am rugat foarte mult să iau ceva la Naţională, pentru că un premiu îţi asigură intrarea la facultate.

Prin muncă am ajuns să fiu admisă la orice facultate de Medicină din ţară", mărturiseşte Diana.

Citeşte şi: Ea este Mera, singura elevă din județul Botoșani care a obținut 10 la Bacalaureat. Ce carieră își dorește, alături de sora geamănă

Mama adolescentei, directoarea şcolii din localitatea Gherăseni, este cea care i-a transmis respectul pentru muncă, iar valorile după care a fost crescută Diana se văd acum , la vârsta la care tânăra urmează să-şi leagă drumul în viaţă.

"Atunci când copilul trăieşte şi creşte într-un mediu în care se munceşte şi vede că munca aduce şi rezultate, e ceva normal, devine normalitate, nu e obligaţie. Totul a fost la început în joacă.

Eu am mai spus, grădina a fost spaţiul lor de joacă. Acolo au învăţat să se joace, mergeau pe lângă mine, doar din dorinţa de a petrece mai mult imp împreună şi încet, încet s-au responsabilizat până când au ajuns să vină inclusiv la tarabă şi să interacţioneze cu oamenii", spune mama tinerei olimpice.

Citeşte şi: Ei sunt elevii din Târgu-Jiu care au obţinut 10 pe linie la Bacalaureat 2023. Vor să studieze şi să profeseze în ţară | Ce cariere îşi doresc

"Din păcate, nu pot să îi ajut atât de mult, pentru că am avut foarte mult de învăţat şi ei au înţeles, m-au susţinut, însă acum când chiar pot şi chiar am timp, de ce să mă dău înapoi, adică ştiu cât muncesc, ştiu că muncesc pentru noi", mai spune Diana.

Diana va începe în toamnă cursurile Fcaultăţii de Medicină din Bucureşti, iar până atunci îşi va ajuta familia în ţară. După absolvire, îşi doreşte să profeseze în ţară.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close