Antena 3 CNN Life Plantele pe care trebuie să le muți în casă când vine frigul. Meteorologii au anunţat că vremea se va răci

Plantele pe care trebuie să le muți în casă când vine frigul. Meteorologii au anunţat că vremea se va răci

Există câteva plante care trebuie mutate în casă de afară atunci când vine frigul, iar meteorologii au anunţat deja că vremea se va răci.

Plantele pe care trebuie să le muți în casă când vine frigul. Meteorologii au anunţat că vremea se va răci
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    03 Noi 2023   •   12:00

Chiar dacă temperaturile de afară sunt încă neobișnuit de mari, meteorologii au anunțat că vremea se va răci în următoarele zile. 

Așadar, plantele de pe terasă și din curte necesită o îngrijire atentă şi anumite temperaturi pentru a rezista peste iarnă. Din acest motiv, este important ca începând cu luna noiembrie, să le muți din exterior în casă.

Frigul va veni brusc în țara noastră, așadar iubitorii de plante trebuie să își ia toate măsurile de precauție dacă vor ca plantele lor să nu aibă de suferit.

Plante care trebuie mutate în casă, în luna noiembrie

Anumite plante rezistă cu succes împotriva frigului, însă altele trebuie mutate neapărat în casă, deoarece gerul și frigul le vor dăuna. 

Acestea nu necesită neapărat o îngrijire foarte atentă, dar au nevoie de temperaturi mari pentru a crește. În caz contrar, plantele se vor ofili. 

De obicei, cele care nu trebuie mutate în casă sunt plantele cu bulbi în pământ. Dar, există și altele de care trebuie să ai mare grijă.

Chiar dacă sunt în ghiveci, iar rădăcina lor este ferită, trandafirii trebuie mutați neapărat în casă în momentul în care temperaturile scad. Aceștia nu vor rezista în frig și nu pot fi salvați ușor în cazul în care s-au ofilit.

Begonia este una dintre cele mai întâlnite plante din curțile românilor. Aceasta are nevoie de căldură și temperaturi mari pentru a se menține, iar următoarele luni nu îi vor oferi aceste beneficii. Din acest motiv, trebuie să o muți în locuința ta.

În mod neașteptat, nici daliile nu au protecție împotriva frigului. Din acest motiv, este important de știut că acestea se mută în casă în momentul în care temperaturile scad. Dar nu înainte să îi tai tuberculii și să îi lași să se usuce, iar mai apoi să îi pui într-un loc răcoros și uscat până la iarnă.

Mușcatele sunt un alt tip de plantă foarte întâlnit în România, iar de obicei sunt ținute afară. Este important de știut că acestea rezistă până la o temperatură de 5 grade Celsius, iar mai apoi trebuie mutate în casă, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: plante frig plante în casă mușcate
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close