Antena 3 CNN Life Riscurile îndrăgostirii la locul de muncă | Psiholog: "Trebuie să conştientizăm sentimentele pe care le avem, dacă este iubire sau prietenie"

Riscurile îndrăgostirii la locul de muncă | Psiholog: "Trebuie să conştientizăm sentimentele pe care le avem, dacă este iubire sau prietenie"

Petrecem în medie peste 1.600 de ore pe an la birou. Tot acest timp petrecut la muncă alături de colegi sau sarcinile realizate în echipă îi apropie pe oameni şi mulţi ajung să flirteze sau să lege relaţii serioase cu colegii de muncă.

de Alexandra Axinia    |    24 Aug 2023   •   10:00

Psihologul Raul Lupaș a vorbit, la Antena 3 CNN, despre ce riscuri implică o relaţie sentimentală la locul de muncă.

"Îndrăgostirea la locul de muncă este mult mai comună decât am putea crede. În primul rând, este important să fim conștienți de trăirile emoționale pe care le avem. Uneori trebuie să ne dăm seama dacă ceea ce simțim este chiar ceea ce simțim. Este posibil să avem senzația că trăim o iubire, dar să fie vorba doar de un sentiment de familiaritate sau prietenie.

Primul pas ar fi să conștientizăm ceea ce trăim, dacă sunt sentimente de atracție sau prietenie, fără să uităm că suntem într-un context profesional. 

Dacă ne decidem să avem o relație de iubire la locul de muncă trebuie să avem mereu în minte faptul că suntem la locul de muncă, iar compania are nevoie de comunicare şi profesionalism. 

Citeşte şi: "Eu chiar cred că voi trăi veșnic". Secretele pentru o viață lungă și fericită, împărtășite de un medic neurolog în vârstă de 101 ani

Pentru a înțelege mai bine stările pe care le avem, este bine să ne dăm seama ce simțim. Este un proces pe care să îl luăm cu noi toată viaţa pentru a ne da seama ce fel de sentimente resimțim", a declarat Raul Lupaş, psiholog. 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close