Antena 3 CNN Life Motivul pentru care trebuie să dormi întotdeauna cu ușa dormitorului închisă | Îți va salva viața

Motivul pentru care trebuie să dormi întotdeauna cu ușa dormitorului închisă | Îți va salva viața

Multe persoane aleg să doarmă cu ușa deschisă la dormitor. Această decizie poate avea la bază mai multe argumente cum ar fi o stare de claustrofobie sau posibilitatea animalului de companie de a circula prin casă. Total greșit, spun cercetătorii.

Motivul pentru care trebuie să dormi întotdeauna cu ușa dormitorului închisă | Îți va salva viața
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Feb 2024   •   16:00

Când vine ora de culcare, oamenii se încadrează de obicei într-una din cele două tabere: cei care dorm cu ușa dormitorului deschisă și cei care o închid ferm. Această alegere poate părea un lucru nesemnificativ. Totuși, cele mai recente studii arată că această decizie poate face diferența între viață și moarte. 

În 2019, o campanie americană de siguranță inițiată de Institutul de Cercetare a Siguranței Pompierilor UL (UL FSRI) a subliniat importanța ușii închise la dormitor pe timpul nopții. 

Logica din spatele acestui sfat de siguranță se bazează pe faptul că o ușă închisă poate servi ca o barieră eficientă împotriva fumului, flăcărilor și monoxidului de carbon în timpul unui incendiu.

Acest lucru este crucial în zilele noastre, deoarece mobilierul modern, adesea fabricat cu materiale inflamabile, poate face ca un incendiu să se răspândească mai rapid decât în urmă cu câteva decenii.

Prin urmare, închiderea ușii dormitorului pe timp de noapte poate încetini răspândirea incendiului, câștigând timp prețios pentru a evacua în siguranță. 

×
Subiecte în articol: dormitor usa somn incendiu noapte
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close