Antena 3 CNN Life Trucul care te scapă de igrasie şi mucegai peste noapte. Ai nevoie de o sticlă, un ciorap și sare grunjoasă

Trucul care te scapă de igrasie şi mucegai peste noapte. Ai nevoie de o sticlă, un ciorap și sare grunjoasă

Trucul care te scapă de igrasie şi mucegai peste noapte a fost testat de milioane de gospodine din toate colțurile lumii.

Trucul care te scapă de igrasie şi mucegai peste noapte. Ai nevoie de o sticlă, un ciorap și sare grunjoasă
Sursa foto: Freepick.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Apr 2023   •   20:00

Igrasia reprezintă o problemă dest întâlnită, care poate apărea atât în locuinţele vechi, cât şi în cele nou construite.

Pe lângă aspectul inestetic, igrasia poate pune în pericol sănătatea celor care locuiesc în case afectate de umezeală excesivă.

Astfel că, igrasia nu trebuie doar îndepărtată, cât şi prevenită. Dacă aceasta nu este îndepărtată în timp util, apare mucegaiul. Sporii de mucegai produc substanţe iritante care pot cauza alergii sau chiar boli pulmonare cronice.

Eliminarea igrasiei şi a mucegaiului poate fi dificilă, însă există un truc simplu şi eficient care acţionează peste noapte.

Citeşte şi: Planta care te scapă de inflamaţii, îţi ţine creierul sănătos şi îmbunătăţeşte memoria. E ieftină şi folosită de secole în medicina altor popoare

Care sunt efectele mucegaiului asupra sănătăţii

Mucegaiul se dezvoltă în locurile unde există umiditate în exces, cum ar fi toalete, scurgeri, colţurile peretelui, ferestre sau tevi de apă. De exemplu, dacă peretele unei camere prezintă mai multe pete întunecate sunt mari şanse să fie vorba de mucegai.

Majoritatea celor care sunt expuşi la aceşti spori de mucegai prezintă simptome precum, tuse, nas înfundat sau mâncărimi ale ochilor. Totodată, există şi mucegaiuri care produs micotoxine, care pot fi letale dacă expunerea este suficient de mare.

În 2004, Institutul de Medicina din SUA a adunat suficiente dovezi care atesta legătura dintre expunerea la mucegai şi afecțiunile tractului respirator, scrie sfatulmedicului.ro

Vezi şi: Ce pot folosi românii în loc de ulei. E o variantă mult mai ieftină. "Se găsește în comerț"

Trucul care te scapă de igrasie şi mucegai peste noapte

Există un truc care te scapă de igrasie şi mucegai peste noapte. Pentru asta, ai nevoie doar de trei "ingrediente magice"- o sticlă, un ciorap și sare grunjoasă.

Pentru îndepărtarea petelor de mucegai este nevoie de apă oxigenată cu o concentraţie de 3%. Aceasta se pulverizează pe locurile afectate de mucegai şi se lasă să acţioneze peste noapte. La fel de eficient în îndepărtarea petelor de mucegai este şi oţetul.

Apariţia igrasiei şi a mucegaiului este influenţată de umiditate şi de căldura din interiorul casei. Astfel că, pentru a preveni şi elimina petele de mucegai şi igrasia trebuie să reduci umiditatea.

Pentru asta, vei tăia o sticlă din plastic în două părţi. Vei scoate capacul sticlei și îi vei răsuci partea superioară, pentru a o plasa în partea de jos.

Următorul pas este să umpli ciorapul cu sare grunjoasă, după care vei face un nod în șosetă.

Dezumidificatorul natural se va așeza în locul în care există mucegai, iar peste noapte sarea va absorbi toată umiditatea.

Trucul care te scapă de igrasie şi mucegai peste noapte a fost testat de milioane de gospodine din toate colțurile lumii.

×
Subiecte în articol: igrasie mucegai truc
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close