Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Adevărul despre fructele de avocado care se găsesc în supermarketurile din România. Ce conţin de fapt

Adevărul despre fructele de avocado care se găsesc în supermarketurile din România. Ce conţin de fapt

Adevărul despre fructele de avocado care se găsesc în supermarketurile din România. Ce conţin de fapt
Sursa foto: foto: pixabay.com
02 Ian 2017   •   23:12

Fructele de avocado sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali, insa beneficiile pe care ele le prezinta pentru sanatate izvorasc din numeroase alte proprietati nutritionale importante.

Avocado este un fruct ce apartine familiei Lauracae, alaturi de alte plante cu flori precum camforul, scortisoara sau dafinul.

Consistenta untoasa a pulpei si gustul specific al avocado-ului il fac similar fructelor oleaginoase, precum nucile si semintele. Numele stiintific al fructului este Persea americana.

Fructul de avocado devine verde inchis sau mov inchis atunci cand este copt, iar in interior are o samanta lemnoasa maron. Fiecare fruct cantareste in jur de 300-700 g.

Oamenii de stiinta au descoperit, in cadrul studiilor afectuate asupra beneficiilor aduse de consumul fructelor de avocado, ca ele au rol protectiv impotriva bolilor cardiovasculare, ajuta la controlul greutatii corporale si imbunatatesc abilitatea organismului de a absorbi in parametri optimi nutrientii importanti din hrana.

Mai mult pe sfatulmedicului.ro.

×
Subiecte în articol: avocado
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close