Antena 3 CNN Meteo Cod Galben şi Cod Portocaliu de ploi şi vânt puternic! Directorul ANM anunţă zonele vizate de vremea rea

Cod Galben şi Cod Portocaliu de ploi şi vânt puternic! Directorul ANM anunţă zonele vizate de vremea rea

Potrivit ANM, traversăm cea mai caldă zi de la debutul anului. Temperaturile depășesc 30°C la umbră în mai multe zone din țară, inclusiv în Bucureşti, însă vremea se va schimba radical. Prognoza meteo actualizată. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Apr 2024   •   16:41

Elena Mateescu, directorul general ANM, a spus la Antena 3 CNN cum va evolua vremea în perioada următoare.

"Este a treia zi în care consemnăm în țara noastră temperaturi care au depășit pragul unei zile de vară, și anume 25°C. Am încheiat luna martie, prima lună din această primăvară, pe locul trei, ca fiind cea mai călduroasă luna martie din istoria măsurătorilor meteorologice, mai ales ultimele două zile, când în 30 martie, la 93 de stații meteorologice, am înregistrat cele mai ridicate temperaturi maxime pentru o zi de 30 martie.

În 31 martie la 100 de stații meteorologice, cu temperaturi maxime considerate valori zilnice, record practic însemnând mai mult de 60% din numărul de stații aflate în rețeaua națională de specialitate.

Iată că și debutul celei de-a doua luni de primăvară, luna aprilie, este unul caracterizat de o vreme foarte călduroasă, pentru că astăzi, la scara întregii țări, vom consemna valori între 25°C până la 31°C, posibil inclusiv în Capitală 29°C-30°C, însă pe parcursul nopții care urmează își vor face apariția posibil și precipitații, dar mai ales intensificările de vânt.

ANM anunţă Cod Galben şi Cod Portocaliu de ploi şi vânt puternic

Până mâine dimineață vorbim de o atenționare meteorologică de Cod Galben ce vizează jumătatea vestică a țării, acolo unde intensificările vor avea viteze la rafală de peste 55-65km/h, iar de mâine dimineață de la ora 8:00 până mâine seară la ora 22:00 aproape toată țara va fi sub incidența unei avertizări meteorologice de Cod Galben, iar până la ora 18:00 de Cod Portocaliu.

Aici vorbim de Codul Portocaliu pentru județe din partea de nord-vest a țării, dar și partea de sud-est, unde ne așteptăm la rafale de 80-85km/h, iar la munte pot depăși viteze de 120km/h.

Mâine, în regiunile intracarpatice, temperaturile vor scădea semnificativ, vor fi diferențe cu mai mult de 10°C nu vom mai atinge cel mult 14°C-15°C. Doar în partea de sud-est vom vorbi din nou de valori de aproape 26°C.

Însă de miercuri și în aceste zone temperaturile vor scădea, astfel încât în toată țara vom avea valori între 10°C până la cel mult 22°C-24°C și aceste ecart rămâne de interes până la finalul acestei săptămâni", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo vremea România
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close