Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM imediată! Zonele afectate de codul galben de fenomene meteo periculoase

Avertizare meteo ANM imediată! Zonele afectate de codul galben de fenomene meteo periculoase

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis avertizări meteo cod galben de vreme severă valabile în mai multe zone ale țării.

Avertizare meteo ANM imediată! Zonele afectate de codul galben de fenomene meteo periculoase
Sursa foto: Kypros / Getty Images
de Laura Dinu    |    01 Feb 2024   •   22:03

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, prima avertizare cod galben de vreme severă este valabilă în această seară, între orele 21:45 și 00:00.

În județul Caraș Severin, în zona de munte de peste 1800 de metri, dar și în județul Hunedoara, în zona de munte de peste 1800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90...100 km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității.

O altă avertizare meteo a fost emisă în această seară și rămâne în vigoare până la ora 00:00.

Potrivit meteorologilor, în Județul Iaşi, se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului.

Temperaturi anormale și ploi, la final de iarnă. ANM a transmis prognoza meteo pentru luna februarie

Administrația Națională de Meteorologie anunță că luna februarie va avea temperaturi mai mari decât cele normale. În anumite zone ale țării vor fi și precipitații în cantități importante.

În săptămâna 29 ianuarie-5 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile din jumătatea sudică a teritoriului.

În săptămâna 5 – 12 februarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, dar și deficitare în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 12 – 19 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

În săptămâna 19 – 26 februarie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor excedentare local, au precizat meteorologii.

×
Subiecte în articol: avertizare meteo ANM cod galben
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close