Antena 3 CNN Politică Băsescu, despre pactul de coabitare: Trebuia să mai fie o întâlnire, voi lua o decizie după

Băsescu, despre pactul de coabitare: Trebuia să mai fie o întâlnire, voi lua o decizie după

Băsescu, despre pactul de coabitare: Trebuia să mai fie o întâlnire, voi lua o decizie după
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    18 Oct 2013   •   11:51

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, referitor la acordul de colaborare preşedinte-premier, că trebuie să mai aibă loc o întâlnire şi după aceasta va lua o decizie cu privire la acesta.
   
Băsescu a spus că, deşi a anunţat, nu a luat imediat o decizie în cazul acestui pact de coabitare întrucât există un mecanism de analiză, specificat în pact, care trebuia parcurs, aspect pe care consilierii săi i l-au adus la cunoştinţă, informează Mediafax.
   
Preşedintele a mai spus că în cursul zilei de joi trebuia să aibă loc o ultimă întâlnire între reprezentanţii celor două părţi, dar că "Guvernul a declinat-o, a amânat-o".
   
"Să vedem dacă se va întâmpla astăzi. Voi lua o decizie după ce se produce şi această întâlnire", a spus şeful statului.
   
El a menţionat că, la sfârşitul acestor discuţii, care se vor materializa şi cu un document, care nu va fi anexă la acordul de colaborare, ci va fi doar o constatare a ceea ce s-a respectat şi ce nu, va lua o decizie.
 
Traian Băsescu declara, recent, că aşteptările sale se referă la o analiză cinstită a acelor puncte nerespectate din acordul de coabitare.
  
"Aştept o analiză cinstită a acestui acord de cooperare interinstituţională, care să se finalizeze cu un document agreat de ambele părţi, care să constate nerespectările din acord. Pe urmă îl voi vedea eu şi premierul şi ni-l vom însuşi sau nu. Dar, dacă nu va fi o analiză cinstită, foarte greu să mergem înainte. Foarte greu", a spus Traian Băsescu.

×
Parteneri
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei
x close