Antena 3 CNN Politică Dragnea: "Acțiunea ANAF este profund nedemocratică, este un atentat împotriva libertății de exprimare a presei"

Dragnea: "Acțiunea ANAF este profund nedemocratică, este un atentat împotriva libertății de exprimare a presei"

Dragnea: "Acțiunea ANAF este profund nedemocratică, este un atentat împotriva libertății de exprimare a presei"
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Feb 2016   •   13:05
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat, marți, că susține ferm inițiativa președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de a-l chema pe premierul Dacian Cioloș în Senat și și-a exprimat susținerea față de posturile INTACT.

Dragnea a explicat că nu se discută decizia instanței, dar funcționarii ANAF nu au procedat corect și premierul trebuie să dea o explicație în acest sens (ANAF este în subordinea Guvernului).

"Din punctul nostru de vedere este o acțiune profund nedemocratică, s-a vorbit despre protejarea libertății de exprimare, pe care și noi o susținem cu tărie, dar această acțiune este clar un atentat împotriva libertății de exprimare a presei. Nu există niciun fel explicație logică pentru care funcționarii ANAF, ieri, în sediul unei televiziuni, îi legitimau pe cei cacre muncesc acolo și inclusiv pe unii invitați în emisiuni, printre care se afla chiar și un senator al Senatului României. De când funcționarii ANAF au această competență? Ieri au procedat ca și cum au desfășurat o acțiune într-o zonă infracțională, de parcă erau într-un en-gros sau într-o piață. Nu există niciun fel de explicație pe baza căreia ANAF să procedeze în acest fel. Practic, statul român închide cinci televiziuni."

"În ceea ce privește acțiunea noastră, am avut o discuție cu domnul președinteTăriceanu, președintele Senatului și domnul Fifor, președintele grupului senatorial PSD, am susținut și susținem ca premierul țării să vină mâine, în Senat
(...) așteptăm cu mare interes răspunsurile domniei sale, legate de modul în care s-a procedat. Nu e vorba despre televiziune, nu punem sub semnul întrebării decizia instanței, prejudiciul trebuie recuperat, dar e la mintea oricui că nu poți evacua o familie dintr-un apartament în cinci zile, darămite cinci televiziuni", a explicat Dragnea.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close