Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: Mă bucur să constat că intrăm în normalitate. Ne aflăm pe drumul cel bun

Klaus Iohannis: Mă bucur să constat că intrăm în normalitate. Ne aflăm pe drumul cel bun

Klaus Iohannis: Mă bucur să constat că intrăm în normalitate. Ne aflăm pe drumul cel bun
de S.T.    |    20 Apr 2015   •   19:23

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după consultările cu partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlament, că se bucură să constate că încet, dar sigur, intrăm în normalitate.

"Cred că este un nou pas spre altfel de politică, una a normalităţii. Următorul pas este ca aceste discuţii să se şi concretizeze în proiecte aşteptate de politicieni şi cetăţeni", a spus preşedintele.

"În urma discuţiilor de azi, am convingerea că ne aflăm pe drumul cel bun", a adăugat el.

"Sunt câteva proiecte convenite la precedentele consultări care au progresat, dar sunt şi teme sensibile, precum votul din diaspora, care nu au făcut mari progrese. Azi le-am discutat pe toate. Pot să spun că există un acord pe 3 mari chestiuni: în primul rând, până la jumătatea lunii mai, să fie adoptate şi trimise spre promulgare legea privind alegerile locale şi legea finanţării partidelor şi a campaniilor electorale(...). A doua zonă de acord se referă la legislaţia privind alegerile parlamentare. Toate partidele s-au declarat de acord să finalizeze acest proiect până la finele acestei sesiuni parlamentare. Al treilea aspect priveşte votul pentru diasporă, respectiv votul prin corespondenţă", a punctat preşedintele.

Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui
:

-Votul pentru diaspora - nu mi-am ascuns preocuparea faţă de întârzierea dezbaterii. Toate partidele au dat asigurări că există voinţă politică şi că o soluţie va fi adoptată în timp util.

-Mă bucur să văd că s-au schimbat lucrurile privind încuviinţările justiţiei.

-Privind salariul preşedintelui şi premierului, ştim ce salarii au şefii de regii, vă las pe dumneavoastră să consideraţi dacă salariile respective sunt potrivite.



×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close