Antena 3 CNN Politică La ordinea zilei: Scandal în Senat. PNL forţează demisia lui Tăriceanu. Deputatul Mihai Voicu: Inevitabil se va ajunge la o revocare

La ordinea zilei: Scandal în Senat. PNL forţează demisia lui Tăriceanu. Deputatul Mihai Voicu: Inevitabil se va ajunge la o revocare

La ordinea zilei: Scandal în Senat. PNL forţează demisia lui Tăriceanu. Deputatul Mihai Voicu: Inevitabil se va ajunge la o revocare
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Apr 2015   •   19:14

Deputatul PNL Mihai Voicu a vorbit, miercuri, la emisiunea "La ordinea zilei", despre demersul PNL prin care se cere demisia preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru interpretarea votului în cazul Şova. 

"Aceasta e abordarea politică la care avem dreptul. Am considerat că interpretarea abuzivă a prevederilor procedurale a fost făcută strict de la domnul Tăriceanu putere", a afirmat deputatul PNL.

Mai mult, Voicu a arătat că, în afară de clarificarea procedurală pe care o va face Curtea Constituţională, grupul său parlamentar a considerat că Tăriceanu trebuie să îşi piardă funcţia.

"De-a lungul timpului (...) în toate cazurile, în afară de cazul Şova, s-a votat cu majoritatea simplă. Însuşi Senatul României, de mai multe ori, a votat aceste solicitări cu majoritatea simplă. Numai în cazul Şova s-a votat cu majoritate absolută", a subliniat Mihai Voicu.

Deputatul Mihai Voicu a arătat că este "inevitabil" să se ajungă la o revocare, prin majoritate parlamentară, ca urmare a faptului că preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu refuză să îşi dea demisia.

Senatorul PNL Cristian Bodea a cerut, miercuri, în plenul Senatului, demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru interpretarea votului în cazul Şova, citind un text de demisie pe care i l-a înmânat lui Tăriceanu, pentru ”a-l executa”.

Bodea a precizat că decizia în cazul votului pentru arestarea lui Dan Şova a fost ”o faptă cu premeditare, pusă la cale în laboratoarele PSD şi executată cu minuţiozitate de preşedintele Senatului”.

Senatorul liberal i-a înmânat lui Călin Popescu Tăriceanu textul ”demisiei”, pentru a a-l executa.

”Aţi făcut o compunere foarte frumosă, e bună de citit la televizor. Cu toate că văd că nu respectaţi Regulamentul, ca să nu se interpreteze ca o limitare a libertăţii la expresie, v-am lăsat să ţineţi tot speech-ul”, a spus Tăriceanu, în replică la solicitarea PNL.

Trei sesizări de neconstituţionalitate au fost formulate după votul de miercuri din Senat, care l-a scăpat pe Şova de arest
 
Una de la preşedintele Klaus Iohannis, una de la PNL şi alta de la DNA prin intermediul CSM.


×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close