Antena 3 CNN Politică PNL anunţă că va ataca la CCR decizia Senatului în cazul lui Dan Şova şi cere alegeri anticipate

PNL anunţă că va ataca la CCR decizia Senatului în cazul lui Dan Şova şi cere alegeri anticipate

PNL anunţă că va ataca la CCR decizia Senatului în cazul lui Dan Şova şi cere alegeri anticipate
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mar 2015   •   14:38

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, miercuri, că PNL intenţionează să atace la Curtea Constituţională decizia Senatului în cazul lui Dan Şova şi anunţă că partidul va cere alegeri anticipate "pentru a da ţării un nou Parlament, cu o nouă legitimitate".

"Analizăm în cel mai scurt timp soluţia şi pâghiile contestării la Curtea Constituţională a votului în cazul Dan Şova cu privire la interpretarea dată numărului de voturi necesar pentru ridicarea imunităţii senatorului PSD. Avem în vedere jurisprudenţa Curţii Constituţionale care stabileşte că hotărârile Senatului sau ale Camerei Deputaţilor se aprobă cu majoritatea parlamentarilor prezenţi", a anunţat Gorghiu, într-un comunicat de presă.

Alina Gorghiu a mai precizat, după votul din Senat, că PNL cere alegeri anticipate pentru a da "ţării un nou Parlament, cu o nouă legitimitate ş un restart în relaţia dintre clasa politică şi cetăţeni, echivalent celui din noiembrie 2014".

"PNL va depune luni, la CCR, contestaţia privind decizia Senatului în cazul lui Dan Şova", a anunţat vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu.

Atanasiu a completat că soluţia alegerilor anticipate este "cea mai bună, dar şi cel mai greu de realizat", astfel că e puţin probabil să asistăm la anticipate. 

Rezultatul oficial al votului senatorilor în cazul cererii DNA vizându-l pe Dan Şova, anunţat în plen, a fost de 79 de opţiuni "pentru", 67 "contra", iar cinci voturi au fost anulate.
   
Potrivit anunţului oficial făcut în plen, în urma numărătorii voturilor, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorităţii senatorilor, Senatul nu a încuviinţat arestarea preventivă a lui Dan Şova.

×
Subiecte în articol: PNL Alina Gorghiu alegeri anticipate
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close