Antena 3 CNN Politică Lucian Romașcanu sugerează demisia Ralucăi Turcan: "A avizat azile ale groazei. Ar trebui să facă un pas în spate"

Lucian Romașcanu sugerează demisia Ralucăi Turcan: "A avizat azile ale groazei. Ar trebui să facă un pas în spate"

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD a spus astăzi că Raluca Turcan ministrul Culturii, este cea care, în perioada în care a fost ministru al Muncii, a avizat azile în care s-au produs mai multe orori, și că ar trebui să demisioneze.

de Ioana Mircea    |    17 Iul 2023   •   12:17

Lucian Romașcanu a spus astăzi că în plan politic, Gabriela Firea și Marius Budăi și-au făcut analizele și au decis să-și dea demisia de onoare.

El adaugă că și Raluca Turcan, fost ministru al Muncii în Guvernul Florin Cîțu, ar trebui să facă același lucru. „Cred că și doamna Turcan, fiind una dintre persoanele care au avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate.

Este un gest de demnitate politică. Nu o acuz pe doamna Turcan că ar fi făcut ceva direct care să influențeze activitatea acelor așezăminte, dar și-a asumat să avizeze un azil care s-a dovedit a fi al groazei la sfârșit”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Citește și: PNL, reacție la declarațiile premierului Marcel Ciolacu după ce Gabriela Firea a demisionat din Guvern: "Nu este momentul unui ping-pong al demisiilor"

Despre imaginile de la azilele din Voluntari, pe care Marius Budăi le-ar fi avut pe masă, în vreme ce Raluca Turcan nu le-ar fi văzut, Lucian Romașcanu a precizat că „până la domnul Budăi sunt vreo 4 – 5 paliere de decizie. La fel și în cazul doamnei Turcan. Domnul Budăi a înțeles să-și dea demisia de onoare, doamna Turcan, nu.

Este doar un exemplu de persoană politică care ar trebui să urmeze exemplul demisiilor de onoare din cadrul PSD, mai ales că în momentele extrem de fierbinți ale investigațiilor de la azilele groazei toată zona extra-PSD a fost extrem de vocală. Nu mai vorbim de partea de USR, ca să vedem că la doamna Clotilde sunt câteva azile care au mari probleme, la Dominique Fritz la fel, la CJ Ilfov, la fel. Dacă suntem egali în fața poporului și a populației prin deciziile politice pe care le luăm, haideți să fim egali până la capăt”, a mai spus Lucian Romașcanu.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close