Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, după ieșirea UDMR de la guvernare: "Am luat decizia să mergem cu profesioniști în Guvern"

Nicolae Ciucă, după ieșirea UDMR de la guvernare: "Am luat decizia să mergem cu profesioniști în Guvern"

Fostul premier, Nicolae Ciucă a explicat cum a fost împins UDMR afară din Guvern.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iun 2023   •   10:24

Nicolae Ciucă a declarat că PNL și-a asumat participarea la guvernare cu miniștri profesioniști, în timp ce activitatea politică a partidului se va ocupa de alte aspecte.

"Avem nevoie de continuarea activității guvernamentale cu miniștrii profesioniști care să performeze în actul executiv și, desigur, nevoia de coordonare cu membrii Parlamentului, astfel încât legislația să permită îndeplinirea obiectivelor guvernamentale și ducerea la bun sfârșit a reformelor asumate de către România.

Am fost cât se poate de sincer și onest în a relata modul în care s-au desfășurat aceste negocieri și am spus clar: Partidul Național Liberal a avut ca primă opțiune de negociere, rămânerea în protocol.

În momentul în care nu s-a putut să se rămână în protocol, s-a ales opțiunea prin care fiecare dintre celelalte două partide PNL și PSD să ofere un minister UDMR-ului.

Citește și: Marcel Ciolacu declară război speculei: "Nu îi vom ierta pe cei care profită pe spatele românilor" 

Când a fost vorba despre ce poate să ofere PNL la solicitarea UDMR-ului, pentru Ministerul Dezvoltării, a fost Ministerul Energiei, minister pe care l-am dat.

Aici a ieșit din joc puterea noastră de a oferi și deschiderea la dialog", a declarat Nicolae Ciucă.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close