Antena 3 CNN Politică Premierul Marcel Ciolacu: "Nu va exista niciun Ţinut Secuiesc, niciodată, în România"

Premierul Marcel Ciolacu: "Nu va exista niciun Ţinut Secuiesc, niciodată, în România"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Mureş, că "nu va vinde nimeni niciun Ardeal, nu se va schimba nicio frontieră".

Premierul Marcel Ciolacu: "Nu va exista niciun Ţinut Secuiesc, niciodată, în România"
Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu
de Mia Lungu    |    23 Feb 2024   •   20:50

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că şi-ar dori mai multe femei în funcţiile de top ale administraţiilor locale şi centrale, pentru că în politică "toată lumea trebuie să se regăsească".

"Dumitriţa Gliga este una dintre doamnele politicii româneşti, una dintre puţinele doamne care sunt şi preşedinte de organizaţie. O mai avem pe doamna Gabriela Firea, doamna Rodica Nassar, Dumitriţa Gliga şi Doina Federovici, sunt cele patru doamne ale politicii româneşti şi ale PSD care sunt şi preşedinte de organizaţie.

Sincer mi-aş dori mult mai multe doamne în funcţiile de top ale administraţiilor locale şi centrale, pentru că în politică toată lumea trebuie să se regăsească", a spus Ciolacu la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Mureş.

El a menţionat că nu face parte dintre politicienii care învrăjbesc românii.

"La dumneavoastră la Mureş şi la Satu Mare şi la Covasna şi la Harghita este o situaţie, să spunem, mai specială, cu o istorie mai încrâncenată. Eu nu fac parte din politicienii care vin şi învrăjbesc românii cu românii de alte tipuri şi pe urmă pleacă la Bucureşti, unde pe ei nu îi deranjează ce se întâmplă în comunităţile dumneavoastră.

Nu construim nimic, ci pentru o perioadă limitată de timp obţinem poate un număr, dar nu semnificativ sau determinant, un număr mai mare de voturi. Poate este o soluţie ca toate partidele româneşti să se unească împotriva cui? Tot a unor români, dar de etnie maghiară. Aşa o să ne unim şi împotriva românilor lipoveni la Tulcea, aşa o să ne unim împotriva românilor de etnie germană de la Sibiu.

Nu ştiu care e soluţia cea mai bună, cu certitudine dumneavoastră trebuie să ştiţi care este soluţia cea mai bună, dar eu nu vin să învrăjbesc. Eu vreau să trăiesc într-o Românie normală. Eu cred că împreună putem construi", a afirmat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a subliniat că "nu va exista niciun Ţinut Secuiesc niciodată în România".

"Nu va vinde nimeni niciun Ardeal, nu se va schimba nicio frontieră. De ce? Pentru că suntem în Uniunea Europeană şi în NATO. Vom fi membri cu drepturi depline la sfârşitul anului şi în spaţiul Schengen terestru, în 2026 vor fi şi în OECD, în 2025 nu vom mai avea nici vize să mergem în Statele Unite. Ăsta este adevărul şi drumul României", a conchis premierul. 

Marcel Ciolacu, Dumitrița Gliga, Adrian Câciu și Victor Negrescu la Târgu Mureș - 23.02.2024

Conferință de presă susținută de premierul Marcel Ciolacu, președintele #PSD, deputatul PSD Dumitrița Gliga, Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene și europarlamentarul PSD Victor Negrescu, la Târgu Mureș

Posted by Marcel Ciolacu on Friday, 23 February 2024

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close