Antena 3 CNN Politică Provocările Cabinetului Dăncilă II

Provocările Cabinetului Dăncilă II

Provocările Cabinetului Dăncilă II
20 Noi 2018   •   10:55

Mandatele celor opt ministri noi din Guvernul Dăncila se anunţă foarte dificile. De exemplu, noul ministru al Transporturilor, Lia Olguţa Vasilescu, moşteneşte problema lipsei autostrăzilor şi problema CFR Călători şi CFR Marfă, iar cel al Dezvoltării trebuie să rezolve problema finalizării stadioanelor pentru Campionatul Mondial din 2020. Nici la Economie nu va fi ușor. 

La Transporturi este o grea moștenire a lipsei autostrăzilor. Deja au fost o serie de promisiuni încălcate din programul de Guvernare. Anul acesta, trebuiau dați în folosință 100 de kilometri de autostrată, dar până acum au fost inaugurați doar 28 de kilometri de autostradă pe Sebeș-Turda. 

Tot Olguța Vasilescu mai are de manageriat situația CFR Călători, cu pierderi uriașe, CFR Marfă care se îndreaptă spre privatizare și CFR Infrastructură, o companie care a reușit să modernizeze 6% din calea ferata în ultimii 30 de ani. 

La Dezvoltare, noul ministru are de construit și stadionale pentru euro 2020 prin finanțare de la Compania Națională de Investiții. 

Ministrul Economiei va trebui să vadă ce va face cu conducta BRUA și cum va continua proiectul. 

Şapte miniştri au plecat din Executiv, iar al optulea, Lia Olguţa Vasilescu, schimbă portofoliul şi trece de la Muncă la Transporturi. În urma unei şedinţe care a durat șaspte ore, au fost remaniaţi Paul Stănescu, Lucian Şova, Dănuţ Andruşcă, Mihai Fifor, George Ivaşcu, Ioana Bran şi Bogdan Cojocaru. 

Citește și: Remaniere votată în CExN al PSD: Olguţa Vasilescu preia Transporturile, Budăi - Munca, iar Bădălău - Economia. Cine pleacă din Guvern

×
Subiecte în articol: provocari guvern
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close