Antena 3 CNN Politică PSD va depune moțiune simplă împotriva lui Ghinea. Ciolacu: ”A depus PNRR fără să citească tot ce conține”

PSD va depune moțiune simplă împotriva lui Ghinea. Ciolacu: ”A depus PNRR fără să citească tot ce conține”

Marcel Ciolacu a declarat joi seară că social-democraţii vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, pentru faptul că, "după cum a recunoscut, a depus Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă fără să citească tot ce conţine el".

PSD va depune moțiune simplă împotriva lui Ghinea. Ciolacu: ”A depus PNRR fără să citească tot ce conține”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    03 Iun 2021   •   22:06

"Vom veni cu o moţiune simplă împotriva domnului Ghinea. E posibil să nu treacă, dar vreau şi eu să văd şi pe PNL-işti şi pe UDMR-işti şi pe cei de la minorităţile naţionale cum nu votează să rămână în continuare un ministru care a făcut aşa ceva", a afirmat Marcel Ciolacu la B1 TV.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a recunoscut că nu a citit anexele Planului Național de Redresare și Reziliență, într-o conferință de presă dedicată prezentării documentului. 

„Vreau să fie foarte clar că doar se vede capătul drumului: urmează evaluarea oficială a Comisiei. Au fost multe neadevăruri spuse despre PNRR. Pe site poate fi găsit tot programul PNRR, are 1200 de pagini, iar alăturat sunt anexele. Din câte știm noi suntem prima țară care publcăm și anexele. Nu există obligația de a publica PNRR.

Într-o decizie fără precedent, de transparență, am decis să publicăm. Cei care cred că pot face o treabă mai bună să ne facă semnalări și le corectăm. O să fac o prezentare poate mai scurtă decât vă așteptați. (...) Cu rugămintea că dacă sunt chestiuni pe care nu le știu, pentru că nici măcar eu nu am citit chiar toate anexele.”, a declarat Cristian Ghinea în conferința de presă de prezentare a PNRR. 

În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură pe care PSD intenţionează să o iniţieze, Ciolacu a precizat la B1 TV că sigur va fi depusă, în aşa fel încât votul să fie dat până la sfârşitul sesiunii parlamentare.

„O să depunem în primul rând o moţiune simplă împotriva domnului Ghinea şi moţiunea de cenzură să ne încadrăm cu ea, ca să fie votul până la sfârşitul sesiunii. Avem strânse semnăturile pentru ambele moţiuni.

Urmează, după ce avem draftul, să negociem cu parlamentari care pot susţine această moţiune, dacă au şi modificări, să avem timp să le primim. Am făcut un calendar astăzi cu colegii mei la partid", a completat Ciolacu.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat  că parlamentarii partidului vor depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu pe data de 14 iunie.

Potrivit lui Ciolacu, moțiune este motivată de "eșecului privind Planul Național de Redresare și Reziliență".

"Astăzi nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul Național de Redresare și Reziliență. Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur. Pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca motiv principal eșecul Guvernului în privința Planului Național de Redresare și Reziliență”, a anunțat Marcel Ciolacu pe 26 mai.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Cristian Ghinea motiune
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close