Antena 3 CNN Politică Prima reacţie a ministrului Apărării, în scandalul remanierii. Lista gafelor făcute de Vasile Dîncu

Prima reacţie a ministrului Apărării, în scandalul remanierii. Lista gafelor făcute de Vasile Dîncu

"Nu mi-a cerut nimeni demisia până acum" - aceasta este prima reacţie a ministrului Apărării, Vasile Dîncu, după ce premierul Ciucă a spus că îl aşteaptă la o discuţie serioasă despre declaraţiile sale în legătură cu Ucraina. 

Prima reacţie a ministrului Apărării, în scandalul remanierii. Lista gafelor făcute de Vasile Dîncu
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
de Vasile Marcu    |    14 Oct 2022   •   13:10

Vasile Dîncu a fost criticat şi de preşedintele Klaus Iohannis după ce a spus că Ucraina trebuie să negocieze cu Rusia. 

Discuţiile ar urma să aibă loc începând de mâine sau de luni, când premierul Nicolae Ciucă se va întâlni cu ministrul Vasile Dîncu, iar riscurile ca aceste să plece din funcţie sunt mari, spun surse politice.

Vasile Dîncu: "Nu mi-a cerut nimeni demisia"

Premierul Nicolae Ciucă îl aşteaptă pe ministrul Apărării să revină de la Bruxelles pentru a discuta despre opinia exprimată de acesta în ceea ce priveşte necesitatea ca Ucraina să negocieze cu Rusia. 

Vasile Dîncu a afirmat recent că negocierile reprezintă singura şansă pentru încheierea războiului din Ucraina - "țările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia". 

"Nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment", a apus Vasile Dîncu joi seara la postul public de televiziune. Întrebat dacă el crede că îi va cere cineva demisia, convorbirea s-a încheiat brusc.

Declaraţia menţionată nu este singura controversată făcută de şeful de la Apărare. Deja Marcel Ciolacu a anunţat că este dispus să îl lase din braţe pe Dîncu pentru gafele imense făcute în aceste zile.

Gafele lui Vasile Dîncu

- ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia

- ideal ar fi să se ajungă la o situaţie de negociere, chiar dacă s-ar ajunge la un conflict îngheţat

- ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea, doar Ucraina va decide când să negocieze - Dîncu l-a enervat şi pe preşedintele Ucrainei, Zelenski

- a afirmat că Austria este în NATO, dar Austria are neutralitate militară din 1955

- trebuie să revenim la valorile de acum 30 de ani, în momentul în care gândeam securitatea alături de Rusia, nu împotriva Rusiei

- avem atâta securitate, câți bani avem.

Mihai Gâdea, replică pentru ministrul Vasile Dîncu: "Familiile victimelor tragediei aviatice din martie au aflat de la TV şi le-aţi minţit, domnule ministru"

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close