Antena 3 CNN Politică Rovana Plumb: Ar fi fost de preferat un cadru instituţional separat pentru fonduri europene

Rovana Plumb: Ar fi fost de preferat un cadru instituţional separat pentru fonduri europene

Rovana Plumb: Ar fi fost de preferat un cadru instituţional separat pentru fonduri europene
29 Iun 2017   •   08:48

Fondurile europene ar fi fost de preferat să aibă un cadru instituţional separat, dar pentru că sunt procedurile de acreditare vom merge în această structură, a declarat ministrul propus pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, în cadrul audierii sale din Comisiile reunite pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor şi Senat.

Ea a a fost întrebată de Victor Ponta, preşedintele Comisiei din Camera Deputaţilor, care structură este mai bună: cu ministru delegat sau cu minister separat.

„Din punctul meu de vedere ar fi fost de preferat un cadru instituţional separat dar, dată fiind actuala situaţie în ceea ce priveşte procedurile pentru creditare, pentru a evita orice risc de întârziere, vom merge în această structură", a spus Plumb.

Ea a precizat că se pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă pentru a deveni ordonator principal de credite.

„În ceea ce priveşte activitatea mea în funcţia de ministru al Guvernului Tudose, sper că, prin OUG, se vor stabili clar atribuţiile pe care le are ministrul delegat pentru desfăşurarea activităţii fondurilor europene, astfel încât ministrul delegat pentru fonduri europene va deveni ordonator principal de credite pe toată activitatea pe care o desfăşoară, inclusiv cheltuielile de finanţare care sunt legate de activitatea fondurilor europene. Sper ca acest pas înainte să fie de bun augur în ceea ce priveşte eficienţa activităţii", a mai arătat ministrul propus.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close