Antena 3 CNN Politică Scandalul Mircea Băsescu-Bercea, în presa internaţională

Scandalul Mircea Băsescu-Bercea, în presa internaţională

Scandalul Mircea Băsescu-Bercea, în presa internaţională
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Mai 2015   •   22:09
Ancheta Antenei 3 despre presupusa mită primită de fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru a-l scăpa de închisoare pe interlopul Bercea Mondial, a făcut înconjurul presei străine.
 
Ştirea a fost preluată de marile agenţii de presă AP, AFP, dar şi de Reuters care a scris că Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte, a fost reţinut.
 
Şi agenţia de presă germană DPA a preluat ancheta postului TV Antena 3. De asemenea, scandalul a fost detaliat şi de postul Deutsche Welle.
 
Agenţia France-Presse a scris că acţiunea procurorilor a venit ca urmare a anchetei Antenei 3.
 
Şi EurActiv a scris că preşedintele de atunci, Traian Băsescu, a fost presat să demisioneze pentru o presupusă luare de mită care i-a afectat familia. Nu în ultimul rând, publicaţia Washington Post a scris despre faptul că Traian Băsescu a dezminţit informaţia. 

Cazul a fost dezbătut luni, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Avocatul Alice Drăghici, despre scandalurile preluate de presa internaţională


Pe 26 noiembrie, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, aflat în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Marian Căpăţână, judecat în acelaşi dosar.
 
Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
 

×
Subiecte în articol: mircea basescu Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close