Antena 3 CNN Politică Sondaj dezastruos pentru Nicuşor Dan | Topul politicienilor în care românii au încredere

Sondaj dezastruos pentru Nicuşor Dan | Topul politicienilor în care românii au încredere

Cel mai nou sondaj CURS arată dezastruos pentru Nicuşor Dan. Realizat în august 2023, sondajul arată topul politicienilor în care românii au încredere.

de Georgiana Adam    |    07 Sep 2023   •   20:04

Sondajul CURS a fost realizat în perioada 18-30 august 2032, iar universul de eşantionare a fost populaţia adultă rezidentă din municipiul Bucureşti, în vârstă de 18 ani şi peste.

În total, 1067 de respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste au participat la sondajul realizat de specialiştii CURS faţă în faţă, la domiciliul respondenţilor.

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion este de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților. Validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimelor date INS.

Credeţi că în Bucureşti lucrurile merg într-o direcţie bună sau într-o direcţie greşită?

Mai degrabă într-o direcţie greşită - 61%

Mai degrabă într-o direcţie bună - 34%

Nu ştiu / Nu răspund - 5%.

În cazul lui Nicuşor Dan, românii i-au apreciat activitatea de primar ca fiind mai degrabă proastă (32%) şi foarte proastă (28%). În acelaşi timp, 11% dintre respondenţi au apreciat că activitatea primarului general este foarte bună, iar 26% ca fiind bună.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În privinţa principalelor probleme cu care se confruntă Bucureştiul, românii au arătat că nivelul de trai (15%), traficul şi aglomeraţia (13%), curăţenia şi salubritatea (10%), spitalele, sănătatea şi medicamentele (9%), poluarea (8%), apa caldă şi termoficarea (7%), spaţiile verzi şi parcurile (6%) sau lipsa investiţiilor (6%) sunt cele mai serioase probleme pe care le au.

În ceea ce priveşte topul personalităţilor politice în care românii au încredere, Klaus Iohannis se situează pe locul 9.

Primele locuri sunt ocupate de Daniel Băluţă (primarul Sectorului 4) cu un grad de încredere de 39%, Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 (38%), Cristian Popescu Piedone,primarul Sectorului 5 (38%), Marcel Ciolacu, premierul României (30%), Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei (26%), Gabriela Firea, senator PSD (23%), George Simion, preşedintele AUR (15%), Nicolae Ciucă, preşedintele PNL (15%), Klaus Iohannis, preşedintele României (12%), Gheorghe Piperea, avocat (10%).

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close