Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Nu există alternativă la actualul Guvern

Victor Ponta: Nu există alternativă la actualul Guvern

Victor Ponta: Nu există alternativă la actualul Guvern
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Iun 2015   •   11:29

Victor Ponta le-a transmis parlamentarilor din opoziţie că nu îi acuză că aşteaptă ca Guvernul să fie schimbat prin acţiunea unui procuror, dar i-a atenţionat că "va veni timpul" când vor înţelege că acest lucru ar fi foarte grav şi un prost precedent pentru democraţie.

"Nu acuz opoziţia de faptul că, nefiind în stare să dea jos Guvernul, aşteaptă ca o altă putere a statului sau un procuror să o facă în locul său. Vreau doar să vă spun un lucru şi mi-e teamă că o să mă citaţi în viitor: dacă dumneavoastră credeţi că este un bun precedent pentru democraţia din România ca un guvern să nu se schimbe în Parlament sau prin alegeri, ci să se schimbe prin voinţa unui procuror cred că este foarte grav, cred că e o mare greşeală şi cred că vă va veni timpul când vă veţi da seama de acest lucru", a spus Ponta parlamentarilor opoziţiei, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

Referitor la textul moţiunii, premierul a arătat că acesta nu se referă la activitatea Guvernului, ci a Parlamentului, care, prin legi care urmează să fie adoptate, va reglementa dreptul la vot în viitor şi va asigura condiţii exercitării fără probleme a acestui drept.

Victor Ponta a amintit totodată că problema alegerilor locale, invocată în moţiune, a fost reglementată recent de către parlamentari prin adoptarea Legii 115/2015, care a abrogat vechea Lege 67/2004.

"Sper că nu cereţi organizarea de alegeri pe vechea lege", a spus Ponta opoziţiei.

Şeful Guvernului a mai declarat că, în prezent, nu există o alternativă la actualul Cabinet, iar votul care urmează să fie exprimat la moţiunea de cenzură va arăta că nu există nici o altă majoritate.

El a amintit şi de situaţia de la alegerile prezidenţiale din 2009, câştigate de Traian Băsescu, când şi PNL a acuzat votul din diaspora, arătând însă că "liberalii de schimbă în fiecare zi între ei".

Guvernul Ponta are de trecut astăzi primul test de la instalarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni. Parlamentarii votează, azi, moţiunea PNL, prin care se încearcă doborârea Cabinetului Ponta pentru că nu ar fi gestionat corect votul diasporei la alegerile prezidenţiale de anul trecut.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Klaus Iohannis
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close