Antena 3 CNN Război în Israel Momentul invaziei israeliene, decriptat de un corespondent de război aflat la granița cu Gaza

Momentul invaziei israeliene, decriptat de un corespondent de război aflat la granița cu Gaza

Timpul se scurge rapid până la intervenția terestră a armatei israeliene în Gaza, după incidentul sângeros de la spitalul Al-Ahli, după explozia de proteste anti-americane și anti-evreiești din țările arabe și musulmane și după ultimele schimburi de lovituri peste granița de nord a Israelului cu Libanul.

Momentul invaziei israeliene, decriptat de un corespondent de război aflat la granița cu Gaza
Sursa foto: hepta / Zuma Press / Atef Safadi
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2023   •   12:19

Corespondentul BBC Jeremy Bowen a pus cap la cap evoluțiile din ultimele zile din Orientul Mijlociu și a indicat când ar urma să înceapă operațiunea de distrugere, la sol, a grupării Hamas din enclava palestiniană.

"Este interesant faptul că în această seară Joe Biden urmează să țină un discurs din Biroul Oval.

El va sintetiza o cerere către Congres, în vederea alocării de mai mulți bani pentru Israel și, de asemenea, de mai multe fonduri pentru Ucraina.

Și puteți vedea modul în care evenimentele și vizitele se îmbină. Aliații vin aici, în Israel: SUA, Germania, Marea Britanie, și, de asemenea, un membru al Consiliului de Securitate ONU.

Citește și: Oficial al unui serviciu european de spionaj: teroriștii din Gaza au anunțat de zece ori mai mulți morți decât în realitate în explozia de la spitalul Al-Ahli

Am văzut trupele și tancurile la graniță aici, de unde relatez. Acumularea de forțe este prezentă. În ultimele zile, rezerviștilor israelieni li s-a acordat timp liber pentru a-și reface forțele, pentru a-și vedea familiile.

Așadar, odată ce se vor încheia aceste vizite - în care israelienii explică liderilor internaționali ce planuri au - mă aștept ca Israelul să continue cu o invazie terestră în Gaza", a conchis jurnalistul britanic.

Foto: Tancuri israeliene Merkava surprinse într-o zonă de-a lungul frontierei cu Gaza, în așteptarea ordinului de invazie.

×
Subiecte în articol: Jeremy Bowen Israel Hamas invazie Gaza
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close