Antena 3 CNN Război în Israel Ostatica israeliană eliberată a făcut primele declarații: "Știau despre igiena femeilor și au luat măsuri. Nu voiau să se răspândească boli!"

Ostatica israeliană eliberată a făcut primele declarații: "Știau despre igiena femeilor și au luat măsuri. Nu voiau să se răspândească boli!"

Una dintre femeile răpite de gruparea islamistă din Gaza și eliberată luni seară a susținut, azi dimineață, declarații de presă la Tel Aviv.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2023   •   12:46

Yocheved Lifshitz (foto), bunică și mamă, în vârstă de 85 de ani, declară că "a trecut prin iad" în captivitatea din Gaza, dar că va depăși aceste momente întunecate.

Din spusele sale, reiese că teroriștii erau conștienți de valoarea ostaticilor, ca monedă de negociere, și s-au îngrijit de sănătatea și igiena acestora.

"Am fost răpită pe motocicletă, în timp ce (teroriștii) se îndreptau spre Gaza", a povestit Lifschitz, care a fost însoțită de fiica sa la declarațiile în fața jurnaliștilor.

Așezată într-un scaun cu rotile, femeia a vorbit în ebraică, iar fiica sa a tradus în limba engleză.

Potrivit celor relatate prin intermediul fiicei, femeia în vârstă a fost transportată cu capul pe o parte a vehiculului, în timp ce picioarele îi atârnau de cealaltă parte.

"A fost dureros. Eu stăteam întinsă pe o parte, pe motocicletă. M-am ales cu vânătăi în timpul transportului", a continuat Lifshitz.

Ea a mai spus că a fost coborâtă într-o "rețea imensă" de tuneluri, asemănătoare unei pânze de păianjen, unde erau ținuți cei răpiți de Hamas.

"Eram cinci (ostatici) și pentru fiecare dintre noi era câte un 'Dumnezeu'. Erau femei ostatice iar (cei din Hamas) știau despre igiena feminină și s-au îngrijit de acest aspect.

Nu voiau să se răspândească boli. Ne-au fost date medicamente iar cei răniți au fost îngrijiți de paramedici. Le-au fost date antibiotice", a arătat ea.

Presa internațională remarcă faptul că Lifshitz i-a strâns mâna unuia dintre militanții islamiști în momentul eliberării.

Momentul a fost imortalizat fotografic și iar gestul femeii a generat numeroase comentarii pe rețelele de socializare.

×
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close