Antena 3 CNN Război în Israel Propunerile Hamas cu privire la un acord de încetare a focului, respinse de Netanyahu. ”Este doar o chestiune de timp până la următorul masacru”

Propunerile Hamas cu privire la un acord de încetare a focului, respinse de Netanyahu. ”Este doar o chestiune de timp până la următorul masacru”

Propunerile Hamas cu privire la realizarea unui acord de încetare a focului au fost respinse de premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Propunerile Hamas cu privire la un acord de încetare a focului, respinse de Netanyahu. ”Este doar o chestiune de timp până la următorul masacru”
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    07 Feb 2024   •   22:05

Premierul israelian justifică respingerea propunerilor Hamas prin faptul că negocierile cu grupul ”nu duc nicăieri”. Mai mult, acesta descrie termenii grupării teroriste drept ”bizari”.

Totodată, Netanyahu susține că, în câteva luni, ”victoria totală” în Fâșia Gaza este posibilă.

”Nu există altă soluție decât o victorie completă și finală. Dacă Hamas va supraviețui în Gaza, este doar o chestiune de timp până la următorul masacru”, a declarat premierul israelian, miercuri, într-o conferință de presă.

Acesta mai spune că armata israeliană a primit ordin să se pregătească de o acțiune în orașul Rafah, din sudul Fâșiei Gaza.

Mii de palestinieni au fugit acolo din cauza războiului.

În cadrul unor discuții la care participă Qatar, Egipt și Statele Unite ale Americii, Hamas a venit cu o ofertă pentru realizarea unui acord de încetare a focului.

Planul Hamas ar urma să aibă trei faze și se va desfășura pe o perioadă de patru luni și jumătate.

Potrivit planului teroriștilor, toți ostaticii ar urma să fie eliberați în schimbul a sute de palestinieni întemnițați în Israel, inclusiv militanți de rang înalt.

Același acord prevede rămânerea Hamas la putere în Gaza, iar gruparea ar avea voie să-și reconstruiască forțele militare.

×
Subiecte în articol: Benjamin Netanyahu Hamas razboi Israel
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close