Antena 3 CNN Război în Israel SUA au trimis un submarin cu capacitate nucleară în Orientul Mijlociu, în timp ce susținătorii palestinienilor au luat cu asalt o bază militară din Turcia

SUA au trimis un submarin cu capacitate nucleară în Orientul Mijlociu, în timp ce susținătorii palestinienilor au luat cu asalt o bază militară din Turcia

Statele Unite au făcut un anunț rar privind prezența unui submarin de clasă Ohio în apele din zona Orientului Mijlociu, în timp ce războiul dintre Israel și Hamas continuă, după 30 de zile de la atacul grupării islamiste din Gaza.

SUA au trimis un submarin cu capacitate nucleară în Orientul Mijlociu, în timp ce susținătorii palestinienilor au luat cu asalt o bază militară din Turcia
Sursa foto: hepta / Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Noi 2023   •   07:49

Autoritățile americane au postat, cu aceeași ocazie, o imagine ce înfățișează un submersibil în apele Canalul Suez din Egipt.

Nu au fost difuzate alte detalii.

Presa internațională subliniază importanța faptului că SUA au anunțat unde se află submarinul.

Confirmarea, de către Statele Unite, a locației unui submarin de clasă Ohio este extrem de rară.

Aceste nave fac parte din așa-numita "triadă nucleară" a armelor atomice americane - care mai include rachetele balistice terestre și bombele nucleare de la bordul bombardierelor strategice.

Separat de anunțul, făcut duminică, privind prezența submarinului nuclear în Orientul Mijlociu, Comandamentul Central al SUA a publicat o imagine a unui bombardier B-1 cu capacitate nucleară care operează, de asemenea, în zona apropiată conflictului.

Generalul (r) Mircea Mîndrescu:  "Israelul va specula la maximum fereastra de oportunitate strategică"

"Faptul că un astfel de submarin trece aproape la vedere prin Canalul Suez este un gest care se dorește  unul de descurajare al altor părți în eventuala intervenție pe care ar intenționa să o facă în conflictul dintre Israel și Hamas.

Legat de război, Israelul va continua operațiunea de neutralizare (a Hamas) utilizând la maximum fereastra de oportunitate strategică pe care este convins că o are.

Planificatorii și decidenții politici și militari din Israel îşi dau seama că nu pot întinde la nesfârșit un asemenea conflict şi trebuie să acționeze extrem de eficient cât timp acțiunea lor este sprijinită sau acceptată tacit de comunitatea internațională", a spus, la Antena 3 CNN, generalul (r) Mircea Mîndrescu.

Incidente la baza militară de la Incirlik. Mulțimea a luat locația cu asalt

Susținătorii din Turcia ai cauzei palestiniene au încercat, duminică, să intre cu forța în baza militară de la Incirlik, acolo unde se presupune că Statele Unite ar fi avut sau încă au armele nucleare.

Forțele de ordine turce au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa miile de manifestanți.

Protestele au fost organizate de o fundație din Turcia pe care Israelul o acuză că are legături cu Hamas.

Iron Dome a lăsat să treacă rachete care au căzut într-un oraș din vestul Israelului

Celebrul scut anti-aerian Iron Dome a eșuat în tentativa de a intercepta mai multe rachete lansate asupra unui oraș din vestul Israelului, în apropiere de Cisiordania.

Imaginile cu rachetele care trec de interceptorii Iron Dome au fost postate pe rețelele sociale.

Proiectilele au căzut într-un cartier şi au distrus mai multe clădiri.

Nu era clar, la ora acestei actualizări, dacă atacul a provocat victime.

Foto: USS Nevada, submarin american de clasă Ohio, înarmat cu 20 de rachete nucleare Trident, fotografiat în ianuarie 2022 la baza navală Guam

×
Subiecte în articol: submarin nuclear Orientul Mijlociu Hamas
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close