Antena 3 CNN Actualitate Chiţoiu: Privatizarea Oltchim, ÎNCHEIATĂ PRIN NESEMNAREA CONTRACTULUI

Chiţoiu: Privatizarea Oltchim, ÎNCHEIATĂ PRIN NESEMNAREA CONTRACTULUI

Chiţoiu: Privatizarea Oltchim, ÎNCHEIATĂ PRIN NESEMNAREA CONTRACTULUI
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Oct 2012   •   20:28

Daniel Chiţoiu a declarat, luni seară, la sediul Ministerului Economiei că procedura de privatizare a fost încheiată prin nesemnarea contractului.

Potrivit celor spuse de ministrul Economiei, Dan Diaconescu, care a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat, nu a prezentat dovada că deţine aceşti bani.

"Comisia de privatizare m-a informat că procedura de privatizare a fost încheiată prin nesemnarea contractului de vânzare- cumpărare atât pentru pachetul de acţiuni de 54% detinut de Ministerul Economiei. De asemenea, nu s-a semnat niciun contract pentru creanţele deţinute de AVAS şi Electrica la Oltchim", a anunţat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

"Termenul a expirat astăzi. Conform prevederilor HG 577, termenul care era prevăzut în acest act normativ este de 10 zile de la licitaţie. Adjudecatarul licitaţiei nu a prezentat documente care să rezulte că deţine disponibilităţi băneşti pentru plata preţului integral al acţiunilor, aşa cum a fost adjudecată licitaţia. Nu mai avea rost să continue negocierile", a mai adăugat acesta.





×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close