Antena 3 CNN Actualitate CNAS: Revenirea lui Lucian Duţă în fruntea Casei de Sănătate, făcută în STIL MAFIOT

CNAS: Revenirea lui Lucian Duţă în fruntea Casei de Sănătate, făcută în STIL MAFIOT

CNAS: Revenirea lui Lucian Duţă în fruntea Casei de Sănătate, făcută în STIL MAFIOT
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    12 Iun 2013   •   18:54

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) consideră că numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al instituţiei este "o gafă" a Administraţiei Prezidenţiale, "specifică organizaţiilor mafiote", şi ameninţă că, până la retragere acesteia, CA nu se va întruni.  

"Ca urmare a adresei Departamentului de Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale, prin care domnul consilier prezidenţial Virgil Păunescu îl numeşte membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe dl. dr. Lucian Duţă, apreciem următoarele: Această numire este o gafă a Administraţiei Prezidenţiale. Este o numire specifică organizaţiilor mafiote. Consilierul prezidenţial Virgil  Păunescu a deţinut, la rândul său, funcţia de preşedinte al CNAS pentru numai 29 de zile, în anul 2000", se arată într-un comunicat al CNAS.

Informaţia a fost prezentată în ediţia de miercuri a emisiunii La ordinea zilei, de la Antena 3.



Conducerea Casei apreciază, în acelaşi context, că Lucian Duţă a avut suficient timp să-şi "dinamizeze" activitatea la CNAS în timpul mandatului său.       
 
"Considerăm că pentru un minim de respect faţă de asigurat, trebuia aşteptat şi dinamizat rezultatul anchetelor derulate de autorităţile competente. Cele două proiecte menţionate de dl. Duţă, cardul electronic de asigurări sociale de sănătate (CEASS) şi dosarul electronic de sănătate (DES), sunt astăzi în plină implementare", arată CNAS.
 
Potrivit conducerii CNAS, această instituţie nu este implicată în niciun scandal, personalul îşi respectă atribuţiile din fişa postului, procedurile de achiziţie sunt efectuate conform legii, iar scurgerile financiare sunt stopate. 
 
"Prin această numire nu se doreşte decât scandal şi diversiune instituţională. Conducerea CNAS îşi rezervă dreptul de a nu întruni şedinţele Consiliului de Administraţie, până la retragerea acestei nominalizări scandaloase şi, în acelaşi timp, dubioase", se mai arată în comunicat.

Lucian Duţă revine în fruntea Casei Naţionale de Sănătate. Cel care l-a propulsat din nou în conducerea CNAS este chiar preşedintele Traian Băsescu. 
 
Preşedintele Traian Băsescu l-a nominalizat pe Lucian Duţă pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, instituţie pe care a condus-o până în mai 2012, atunci când a demisionat. Duţă a plecat scandal al lipsei citostaticelor, dar iată că în acest zile revine în prim-plan.
 
Duţă a anunţat deja că acceptă propunerea preşedintelui Traian Băsescu. 

 
Lucian Duţă a fost preşedintele CNAS în perioada 2009-2012.

În prezent, Duţă este membru în BPN al PDL şi preşedinte interimar al PDL sector 1. 

Cuteşte şi Propunerea făcută de preşedintele Traian Băsescu de a-l nominaliza pe Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al CNAS este o recomandare care îi face rău şefului statului şi, chiar, îl "îngroapă", apreciază preşedintele Alma Mater, Anton Hadăr.
 
Radu Tudor: Băsescu, profitând de coabitare, revine cu toată gaşca de mafioţi în funcţii

 

 
 


 

×
Subiecte în articol: Lucian Duta CNAS La Ordinea Zilei
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close