Antena 3 CNN Actualitate "Propunerea asta îl îngroapă pe Băsescu". Anton Hadăr, despre numirea lui Duţă în fruntea CNAS

"Propunerea asta îl îngroapă pe Băsescu". Anton Hadăr, despre numirea lui Duţă în fruntea CNAS

"Propunerea asta îl îngroapă pe Băsescu". Anton Hadăr, despre numirea lui Duţă în fruntea CNAS
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    12 Iun 2013   •   20:11

Propunerea făcută de preşedintele Traian Băsescu de a-l nominaliza pe Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al CNAS este o recomandare care îi face rău şefului statului şi, chiar, îl "îngroapă", apreciază preşedintele Alma Mater, Anton Hadăr.

 
"E o propunere care n-ar fi trebuit să aibă loc. Propunerea nu face rău neapărat Guvernului, dar face rău preşedintelui, pentru că preşedintele în ultima perioadă mi se părea că luptă pentru îmbunătăţirea imaginii, iar această propunere îl coboară în sondaje pe domnul Băsescu. Păi, pui acolo un om atât de controversat, cu atâtea procese? Prin ceea ce face Băsescu se descalifică ca preşedinte de stat", a declarat Anton Hadăr, în ediţia de miercuri a emisiunii La ordinea zilei, de la Antena 3.
 
"Propunerea asta (Duţă, nominalizat la CNAS - n.r.) îl îngroapă (pe preşedintele Traian Băsescu - n.r.)", a subliniat preşedintele Alma Mater.
 
În plus, Hadăr este de părere că astfel de nominalizări trebuie discutate cu premierul.
 
"Eu înţeleg că e un pact de coabitare, dar trebuie să intervină şi premierul când se fac astfel de numiri care deranjează", a mai spus Hadăr.



Lucian Duţă revine în fruntea Casei Naţionale de Sănătate. Cel care l-a propulsat din nou în conducerea CNAS este chiar preşedintele Traian Băsescu. 
 
Preşedintele Traian Băsescu l-a nominalizat pe Lucian Duţă pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, instituţie pe care a condus-o până în mai 2012, atunci când a demisionat. Duţă a plecat de la şefia Casei în plin scandal al lipsei citostaticelor.

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) consideră că numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al instituţiei este "o gafă" a Administraţiei Prezidenţiale, "specifică organizaţiilor mafiote", şi ameninţă că, până la retragere acesteia, CA nu se va întruni.  

Cum comentează Lucian Duţă revenirea sa în fruntea Casei de Sănătate

 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close