Antena 3 CNN Actualitate CUTREMUR în gaşca lui Băsescu. Elena Udrea, la secţia de poliţie şi ameninţă cu DEZVĂLUIRI. Fiul vitreg, în AREST

CUTREMUR în gaşca lui Băsescu. Elena Udrea, la secţia de poliţie şi ameninţă cu DEZVĂLUIRI. Fiul vitreg, în AREST

CUTREMUR în gaşca lui Băsescu. Elena Udrea, la secţia de poliţie şi ameninţă cu DEZVĂLUIRI. Fiul vitreg, în AREST
de O.P.    |    30 Ian 2015   •   10:19

UPDATE: În această dimineaţă Elena Udrea a fost la secţia de poliţie, fosta blondă de la prezidenţiale ameninţă cu dezvăluiri în dosarul în care este anchetată.





Laţul s-a strîns şi în jurul omului care a făcut avere vânzând varză, după cum spunea chiar el. Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar disjuns din cel al Alinei Bica, fosta şefa DIICOT.



DNA mai face o victimă din rândul apropiaţilor lui Traian Băsescu. Procurorii au decis în această dimineaţă să-l reţină pe Alin Cocoş. Fiul omului de afaceri Dorin Cocoş este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă şi a fost audiat mai multe ore în sediul DNA.

Potrivit procurorilor, Alin Cocoş ar fi intervenit într-un dosar privind retrocedarea unui teren la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

Alin Cocoş ar fi fost ajutat şi de Florin Mihăilescu, consilierul fostei şefe a DIICOT, care ar fi făcut demersuri pe lângă Alina Bica pentru rezolvarea favorabilă a dosarului de despăgubire.

Alin Cocoş a fost reţinut după ce ar fi intervenit în dosarul retrocedării unui teren de peste 130 de mii de metri pătraţi care era evaluat la aproape 380 de milioane de lei.

Mai exact, Cocoş i-a cerut proprietarului drepturilor litigioase ale terenului cedarea a 25 la sută din drepturile de despăgubire către trei persoane numite de el. În schimbul acestui lucru, fiul lui Dorin Cocoş ar fi trebuit să intervină pe lângă membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor pentru validarea raportului de evaluare al terenului.

"Beneficiarul drepturilor litigioase (...) a acceptat solicitarea inculpatului Cocoş Alin de a cesiona 25% din drepturile de despăgubire la 3 persoane, indicate de acesta, în schimbul susţinerii cauzei sale la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor".
sursa: DNA

Pentru a rezolva dosarul, Alin Cocoş a apelat la consilierul fostei şefe a DIICOT, Florin Mihăilescu

Potrivit procurorilor...

"Urmare a influenţei exercitate de către inculpaţii Cocoş Alin şi Mihăilescu Ionuţ Florin asupra inculpatei Bica Alina Mihaela, la data de 15.03.2011 Comisia Centrală de Stabilirea Despăgubirilor a validat în favoarea beneficiarului suma de 377.282.300 lei".
sursa: DNA

În schimbul ajutorului dat celor doi, Alina Bica şi consilierul său ar fi primit fiecare peste două mii de metri pătraţi dintr-un teren din Snagov, care aparţinea unei rude de-a lui Cocoş Alin.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close