Antena 3 CNN Actualitate DNA face verificări în cazul Berbeceanu. Comisarul s-a adresat superiorilor săi încă din iulie

DNA face verificări în cazul Berbeceanu. Comisarul s-a adresat superiorilor săi încă din iulie

DNA face verificări în cazul Berbeceanu. Comisarul s-a adresat superiorilor săi încă din iulie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    30 Oct 2013   •   17:56

DNA face verificări în cazul Traiana Berbeceanu, după ce comisarul s-a adresat superiorilor săi încă din iulie 2013.

 
Acţiunea vine după ce fostul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, a transmis şefului Poliţiei Române, chestorul principal Petre Tobă, un raport în care sesiza toate deficienţele majore şi conflictul apărut cu procurorii DIICOT Alba. 
 
La rândul său, conducerea Poliţiei Române a trimis acest raport la Parchetul General şi DNA încă de la finele lunii iulie, dar până când Berbeceanu a fost arestat, niciuna dintre instituţiile vizate nu demaraseră anchete cu privire la cele semnalate în acest document, scrie luju.ro.
 
"În sala de judecată a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la termenul de miercuri, 30 octombrie 2013, când s-a judecat recursul la mandatul de arestare emis pe 29 de zile pentru Traian Berbeceanu şi soţii Biriescu, preşedintele completului, Iulian Dragomir, a anunţat că DNA a cerut referatul DIICOT-ului care a stat la baza cererii de arestare. 
 
La finalul şedinţei, procurorul DIICOT a confirmat această informaţie, arătând instanţei că procurorul Sergiu Cean nu mai lucrează acum la DIICOT Alba", a spus Adina Anghelescu, de la Lumea justiţiei, miercuri, într-o intervenţie telefonică de la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 
Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Saplacan, a confirmat informaţia, potrivit luju.ro: ”Da, aşa e, la DNA a fost cerut acest referat al DIICOT şi se fac verificări. Mai multe nu se pot spune la acest moment”.

Pe 27 octombrie, sute de persoane au protestat la Deva, în semn de solidaritate cu comisarul-şef Berbeceanu.

Reţinerea şefului de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Alba naşte polemici pe internet. Pagina de Facebook intitulată "Respect, Traian Berbeceanu", a strâns peste 7.000 de like-uri în trei zile. Foarte mulţi oameni vorbesc depre Berbeceanu ca despre un poliţist dur, dar onest, care a aplicat legea, fără să se uite pe cine şi afacerile cui deranjează. Unii cred că tocmai de aici i se trage arestarea şi că acuzaţiile care i se aduc ar fi false. Nu toată lumea îl sprijină însă pe Berbeceanu. Sunt voci care susţin că ar fi mână-n mână cu interlopii. 

Pe cine a DERANJAT Traian Berbeceanu? La compromiterea comisarului-şef "se lucra încă din 2007"
 






 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close