Antena 3 CNN Actualitate Fosta şefă a ANRP, Crinuţa Dumitrean, REŢINUTĂ în dosarul Alinei Bica

Fosta şefă a ANRP, Crinuţa Dumitrean, REŢINUTĂ în dosarul Alinei Bica

Fosta şefă a ANRP, Crinuţa Dumitrean, REŢINUTĂ în dosarul Alinei Bica
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Noi 2014   •   21:42
Update 21.42 - Fosta şefă ANRP, Crinuţa Dumitrean, a fost reţinută reţinută de DNA, luni seara, în dosarul Alinei Bica, privind acordarea unei despăgubiri pentru un teren supraevaluat din Capitală.

Dumitrean va fi dusă în arestul Poliţiei Capitalei, urmând să fie prezentată, marţi, cu propunere de arestare preventivă la ICCJ.

Dumitrean este acuzată de abuz în serviciu, după ce a făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, care, în 2011, a acordat o despăgubire de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitală supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro).
______________________________

Ştirea iniţială 13.07

Fosta şefă a ANRP,
Crinuţa Dumitrean, este audiată la DNA în dosarul Alinei Bica. Crinuţa Dumitrean a condus instituția despăgubirilor în 2009-2011, fiind propusă de PDL. Ea era strâns apropiată de Ioan Oltean, liderul local din Bistrița-Năsăud.

Un senator din Satu Mare a semnalat faptul în mandatul său, care a durat doi ani, că Dumitrean a aprobat despăgubiri de două miliarde de euro și că există pericolul ca aceasta să părăsească România.

Dumitrean
are o avere considerabilă, fiind proprietara a zeci de mii de metri pătraţi, de mare interes imobiliar, în judeţul Ilfov şi în Bucureşti.



×
Subiecte în articol: Crinuta Dumitrean DNA Alina Bica
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close