Antena 3 CNN Actualitate Numele lui Sorin Blejnar, în cazul arestării consilierului ANAF: Urma să primească un milion de euro

Numele lui Sorin Blejnar, în cazul arestării consilierului ANAF: Urma să primească un milion de euro

 Numele lui Sorin Blejnar, în cazul arestării consilierului ANAF: Urma să primească un milion de euro
04 Mar 2011   •   11:11

Numele preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, apare în motivarea judecătorească în dosarul arestării consilierului Nicolae Adrian Gavrilă. Se pare că avocatul Marius Stăcescu ar fi cerut şpagă de un milion de euro pentru Blejnar. Tot în motivarea judecătorilor apare informaţia potrivit căreia directorul executiv al Vămii Bucureşti, Viorel Comăniţă, ar fi primit mită în valoare de 300.000 de euro.  

În motivarea Curţii de Apel se spune cã directorul Executiv al Vãmii Bucureşti, Viorel Comãniţã, ar fi pretins 300.000 de euro şpagã pentru a debloca un transport de tutun din vamã. "Inculpatul S.M.-C i-a spus martorului F. S. M sã-i transmitã denunþãtorului C. A. cã, în vederea recuperãrii containerelor de tutun aflate în porturile Constanţa şi Giurgiu, a reuşit sã ajungã la C. V (....) numitul C.V. pretinde suma de 300.000 euro".

În aceeaşi motivare se spune ca avocatul Marius Stãncescu i-ar fi spus omului de afaceri Claudio Celestini cã poate interveni pe lânã preşedintele ANAF pentru acopri activitãţi de contrabandã:

"Învinuitul l-a lăsat să creadă că are influenţă pe lângă preşedintele ANAF, numitul B.S. şi-l asigură că intervine la acesta pentru a-l proteja în activităţi de contrabandă cu ţigări.(...)Inculpatul S. M-C a acceptat promisiunea denunţătorului C.A. ca prin intermediul său să se retrimită suma de 1.000.000 euro preşedintelui ANAF, B.S".

Ioan Cazacu, avocatul lui Marius Stăncescu, sustine nevinovăţia clientului său

 

 
Consilierul ANAF Nicolae Adrian Gavrilă şi avocatul Marius Stăncescu au fost arestaţi în urma denunţului făcut de omul de afaceri italian Antonello Celestini. Cei doi inculpaţi sunt acuzaţi că ar fi pretins 1,8 milioane de euro, în decurs de patru ani.

Miercuri, consilierul ANAF  Adrian Gavrilă a fost reţinut pentru trafic de influenţă.  El este acuzat că ar fi luat mită pentru a înlesni importul fără plata taxelor vamale a 960 de tone de tutun. În acest dosar a fost reţinut şi avocatulMarius Stăncescu care s-a oferit să intermedieze o mită de un milion de euro pentru o persoană de la conducerea ANAF. 

Mai mulţi angajaţi ai vămilor, inclusiv şeful vămii Ploieşti, Cornel Costea, au declarat că preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, ar fi beneficiarul final al mitei din vămi. 

Avocatul Marius Stăncescu, reţinut pentru luare de mită în dosarul ANAF, a declarat şi el că mita de un milion de EURO trebuia să ajungă la şeful ANAF, Sorin Blejnar.

Preşedintele ANAF a negat că ar avea vreo implicare în cazul corupţiei din vămi.„Neg orice implicare a mea în asemenea fenomene de protecţie în sistemul vamal românesc. Nu sunt regina şi nici nu cred că există o regină”, a declarat şeful ANAF. 
 




 

 

×
Subiecte în articol: Sorin Blejnar ANAF mita
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close