Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele AMR: Chemarea în judecată a preşedintelui Băsescu, pasul final într-un demers început odată cu numirea lui Morar la CCR

Preşedintele AMR: Chemarea în judecată a preşedintelui Băsescu, pasul final într-un demers început odată cu numirea lui Morar la CCR

Preşedintele AMR: Chemarea în judecată a preşedintelui Băsescu, pasul final într-un demers început odată cu numirea lui Morar la CCR
Sursa foto: Foto captura Antena 3
26 Noi 2013   •   22:24

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, judecătoarea Gabriela Baltag a declarat, în ediţia de marţi a emisiunii "Sinteza Zilei", de la Antena 3, că înregistrarea cererii de chemare în judecată a preşedintelui Băsescu reprezintă pasul final într-un demers făcut imediat după numirea lui Daniel Morar în funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

"Este pasul final. Demersurile noi le-am început de multă vreme. De aceea era firesc ca noi să ducem până la capăt demersul pe care l-am făcut imediat după ce a fost emis decretul pe care îl contestăm", a declarat preşedintele AMR la Antena 3.

Judecătoarea Gabriela Baltag a arătat că aceasta nu este o acţiune singulară a Asociaţiei, adăugând că nu este nici singurul litigiu pe care AMR îl are cu Daniel Morar.

"Au fost şi alte persoane pe care noi le-am criticat la momentul respectiv. (...) Nu este o acţiune singulară", a arătat judecătoarea Baltag, care a subliniat că cel mai recent succes al Asociaţiei Magistraţilor din România îl reprezintă litigiul câştigat irevocabil cu cabinetele de demnitari.

Asociaţia Magistraţilor din România cere instanţei să anuleze decretul prezidenţial prin care Traian Băsescu l-a numit pe Daniel Morar în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, informează jurnaliştii Lumea Justiţiei.

Potrivit luju.ro, AMR a depus la Curtea de Apel Bucureşti o cerere de chemare în judecată a preşedintelui Traian Basescu şi a Administraţiei Prezidenţiale prin care solicită anularea decretului prin care Daniel Morar a fost numit în funcţia de judecător la Curtea Constiţutională, de către preşedinte.

Citeşte pe Lumea Justiţiei TEXTUL cererii înaintate de Asociaţia Magistraţilor din România.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close