Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, chemat în judecată. Asociaţia Magistraţilor din România cere anularea decretului prin care Morar a fost numit judecător la CCR

Băsescu, chemat în judecată. Asociaţia Magistraţilor din România cere anularea decretului prin care Morar a fost numit judecător la CCR

Băsescu, chemat în judecată. Asociaţia Magistraţilor din România cere anularea decretului prin care Morar a fost numit judecător la CCR
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Noi 2013   •   19:44

Asociaţia Magistraţilor din România cere instanţei să anuleze decretul prezidenţial prin care Traian Băsescu l-a numit pe Daniel Morar în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, informează jurnaliştii Lumea Justiţiei.

Potrivit luju.ro, AMR a depus la Curtea de Apel Bucureşti o cerere de chemare în judecată a preşedintelui Traian Basescu şi a Administraţiei Prezidenţiale prin care solicită anularea decretului prin care Daniel Morar a fost numit în funcţia de judecător la Curtea Constiţutională, de către preşedinte.

Magistraţii îşi motivează solicitarea formulată prin invocarea trecutului profesional controversat al lui Daniel Morar.

AMR arată astfel că decretul prezidenţial este nul de drept, întrucât numirea lui Daniel Morar la CCR a încalcat Art. 143 din Constitutie si art. 61 alin. (3) din Legea nr. 47/1992 privind funcţionarea Curţii Constituţionale, care stabilesc trei conditii de legalitate pentru numirea unei persoane in functia de judecator al Curtii Constitutionale:
 
1. pregătirea juridică superioară;

2. înalta competenţă profesională;

3. o vechime de cel puţin 18 ani în activitatea juridică ori în învăţământul juridic superior.

Potrivit luju.ro, AMR acuză faptul că fostul procuror Daniel Morar nu îndeplineşte condiţia de „înaltă competenţă profesională”, deoarece acesta este autorul a mai multor facaturi judiciare.

Subiectul va fi dezbătut pe larg de Mihai Gâdea şi invitaţii săi, în ediţia din această seară a emisiunii "Sinteza Zilei".

Citeşte pe Lumea Justiţiei TEXTUL cererii înaintate de Asociaţia Magistraţilor din România.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close