Antena 3 CNN Actualitate Şefa DIICOT a fost reţinută pentru 24 de ore. DNA: Alina Bica este urmărită penal pentru abuz în serviciu

Şefa DIICOT a fost reţinută pentru 24 de ore. DNA: Alina Bica este urmărită penal pentru abuz în serviciu

Şefa DIICOT a fost reţinută pentru 24 de ore. DNA: Alina Bica este urmărită penal pentru abuz în serviciu
Sursa foto: Foto: Agerpers
20 Noi 2014   •   22:50

Procurorul-şef al DIICOT, Alina Bica, a fost audiată la DNA , joi seară, după ce a fost ridicată din trafic de către procurorii anticorupţie şi dusă la sediul instituţiei. Bica a fost audiată după ce ar fi făcut parte dintr-o comisie care a aprobat despăgubiri pentru un teren supraevaluat.

UPDATE 22.45
- Alina Bica a fost reţinută de DNA pentru abuz în serviciu, într-un dosar privind o despăgubire ilegală făcută de o comisie din ANRP din care actualul procuror-şef al DIICOT a făcut parte, se arată într-un nou comunicat al DNA.

UPDATE 22.08 - Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus începerea urmăririi penale faţă de BICA ALINA MIHAELA, membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, se arată în comunicatul DNA, postat pe site-ul instituţiei.

CITEŞTE AICI COMUNICATUL DNA REFERITOR LA ŞEFA DIICOT

Totodată, comunicatul arată că a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi "reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20.11.2014, a inculpaţilor ALEXANDRU LĂCRĂMIOARA şi BOGDAN DRAGOŞ-GEORGE, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit".


Alina Bica este şefa DIICOT din mai 2013, fiind numită la propunerea ministrului interimar al Justiţiei de atunci, premierul Victor Ponta.
   
În septembrie 2012, numele ei era vehiculat pentru funcţia de procuror general. Tot atunci, în presă a fost publicată o convorbire telefonică interceptată pe care aceasta ar fi avut-o cu fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, discuţie în care Bica se interesa de funcţia pe care urma să o ocupe la ANAF o cunoştinţă a ei.

×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close