Antena 3 CNN Actualitate Viitorul ginere al lui Băsescu e as la retrocedări. Vezi ce despăgubiri a primit partenerul său de afaceri

Viitorul ginere al lui Băsescu e as la retrocedări. Vezi ce despăgubiri a primit partenerul său de afaceri

Viitorul ginere al lui Băsescu e as la retrocedări. Vezi ce despăgubiri a primit partenerul său de afaceri
de S.T.    |    01 Mar 2014   •   19:15

Un partener de afaceri al viitorului ginere al lui Traian Băsescu a obţinut 50 de milioane de euro despăgubiri de la stat din retrocedări.

Este vorba despre unul dintre urmaşii familiei Brătianu şi partener de afaceri cu Radu Pricop, iubitul Ioanei Băsescu.

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a emis, numai săptămâna aceasta titluri de despăgubire în valoare de 100 de milioane de euro.

Şase urmaşi ai familiei Brătianu, printre care se află şi Alexandru Missirliu au dat statul în judecată pentru a obţine titluri de despăgubire pentru două clădiri din Craiova.

Imobilele aparţineau, în perioada comunistă, Băncii Comerţului, instituţie la care familia Brătianu avea acţiuni. Acum, în una dintre ele se află sediul primăriei oraşului, aşa că imobilul nu mai poate fi retrocedat. În schimb, se va plăti o sumă fabuloasă. Aproape 50 de milioane de euro. Este, de fapt, costul a peste 89 de mii de acţiuni, evaluate la 2.300 de lei fiecare acţiune.

Suma a fost stabilită în instanţă, iar banii vor fi plătiţi de ANRP în tranşe egale, timp de 5 ani. Numele lui Alexandru Missirliu apare şi în dosarul lui Radu Pricop, iubitul Ioanei Băsescu.

Mai exact, Missirliu a fost cel care i-a vândut lui Pricop şi altor 4 persoane drepturile litigioase pentru 90 de hectare de teren în comuna Ştefăneşti. Şi în acest caz instanţa a decis suma pe care statul va trebui s-o plătească: 10 milioane de euro.

Procesele în acest dosar s-au judecat în mai puţin de un sfert din timpul alocat litigiilor de acest gen, asa că începând din acest an, Pricop şi partenerii vor primi luni banii.

Un tun pe bani grei, în domeniul retrocedărilor, a dat şi Dan Constantin Grigoriu. Personajul este deja celebru pentru mai multe dosare de fraudă şi corupţie din anii '90, printre care ''Afacerea Jimbolia" şi "Devalizarea Bancorex".

Grigoriu a revendicat 10 hectare de teren în zona Aeroportului Otopeni, după ce a cumpărat drepturile litigioase. Instanţa a decis deja ca statul român să-i achite fabuloasa sumă de 20 de milioane de euro, aşa că ANRP a fost obligată să emită titlul de despăgubire, cu o primă plată în acest an.

×
Subiecte în articol: despagubiri Radu Pricop Ioana Basescu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close