Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet CE de baschet: Serbia învinge dramatic Turcia şi se califică în sferturi. Prima înfrângere pentru Franţa

CE de baschet: Serbia învinge dramatic Turcia şi se califică în sferturi. Prima înfrângere pentru Franţa

CE de baschet: Serbia învinge dramatic Turcia şi se califică în sferturi. Prima înfrângere pentru Franţa
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    12 Sep 2011   •   11:36

Serbia s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de baschet din Lituania, după ce a reuşit să învingă dramatic echipa Turciei în meciul decisiv din grupa E, scor 68-67.

 
Cu patru secunde înainte de finalul întâlnirii, turcii ar fi putut obţine victoria care să-i trimită între cele mai bune opt echipe ale continentului, dar Ersan Ilyasova a ratat aruncarea decisivă.
 
Suntem foarte trişti. Am terminat pe locul 2 la ultimul Campionat Mondial şi aveam mari aşteptări pentru acest turneu. Nu ne-am arătat întreg potenţialul de-a lungul competiţiei. După primul meci, am promis celor de acasă că ne vom califica la Jocurile Olimpice, dar am suferit prea multe înfrângeri. Aceasta a fost ultima noastră şansă, dar am irosit-o”, a spus antrenorul Turciei, Orhun Ene.
 
A fost un meci foarte dificil, toată lumea a jucat sub presiune. Am făcut un prim sfert foarte bun şi am controlat jocul în restul timpului până la pauză. Chiar dacă concentrarea a mai scăzut în repriza a doua, ne-am aflat la conducere timp de 40 de minute. Am meritat victoria, am fost mai buni”, a declarat Dusan Ivkovic, tehnicianul naţionalei Serbiei.
 
Cel mai bun om de pe teren a fost Milos Teodosic, care a contribuit la succesul echipei sale cu 20 de puncte, 8 recuperări şi 5 pase decisive.
 
Cu Sarunas Jasikevicius în zi mare (17 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive), Lituania a învins cu 84-75 echipa Germaniei şi s-a calificat în sferturile de finală de pe locul 3 în grupa E. Evoluţia foarte bună a lui Chris Kaman (25 de puncte, 11 recuperări) nu a fost suficientă pentru germani, care aveau nevoie de o victorie la 11 puncte diferenţă pentru a merge mai departe.
 
Sunt mândru de echipa mea. Au făcut faţă presiunii într-un meci pe viaţă şi pe moarte. Ştiam că germania este o echipă greu de bătut şi care are caracter, dar am făcut o treabă excelentă în privinţa lui Nowitzki şi am reuşit să câştigăm”, a spus Kestutis Kemzura, antrenorul gazdelor.
 
Fără înfrângere în primele şapte meciuri de la Europene, Franţa a capotat chiar în ultima partidă dinainte de sferturi, fiind învinsă clar, scor 69-96, de Spania, care astfel a ocupat şi primul loc în grupă. În condiţiile în care fraţii Gasol nu s-au remarcat la fel ca în celelalte întâlniri, prim-planul a fost luat de Rudy Fernandez, autor a 15 puncte şi 6 pase decisive.
 
Spania, Franţa, Lituania şi Serbia aşteaptă acum să-şi afle adversarele din sferturi, care se vor decide după ultimele meciuri din grupa F, Slovenia-Finlanda, Grecia-georgia şi Rusia-Macedonia.

 

×
Subiecte în articol: Lituania Serbia turcia Franta Spania
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close