Antena 3 CNN Sport Ca-n filme! Echipa de bob din Jamaica a ajuns la Soci fără echipament: "Vom împrumuta ce putem de la alţi sportivi"

Ca-n filme! Echipa de bob din Jamaica a ajuns la Soci fără echipament: "Vom împrumuta ce putem de la alţi sportivi"

Ca-n filme! Echipa de bob din Jamaica a ajuns la Soci fără echipament: "Vom împrumuta ce putem de la alţi sportivi"
Sursa foto: Foto: Reuters
06 Feb 2014   •   12:37

Echipa de bob din Jamaica, care a strâns bani de pe internet pentru a participa la Jocurile Olimpice de Iarnă, a ajuns în sfârşit la Soci. Dar aici au dat de altă problemă: echipamentele şi bagajele sportivilor s-au pirdut pe drum.

"Carcasa bobului este aici, dar lamele de alunecare, pentru care am depus atât efort să la cumpărăm, nu au ajuns. Cred că au rămas la New York. La fel s-a întâmplat şi cu echipamentul de competiţie", a spus cârmaciul Winston Watts pentru AP.
El a spus jurnaliştilor că el şi coechipierul său, Marvin Dixon, au zburat din cantonamentul lor din Lake Placid, SUA, având escală în New York în călătoria lor spre Moscova.

Din cauza vremii nefavorabile, avionul nu a putut să aterizeze pe JFK şi a fost nevoit să fie deviat spre aeroportul din Philadelphia, petrecând aici câteva ore, după care au decolat din nou spre New York, atunci când condiţiile meteo au permis.
Într-un final, au ajuns în Rusia, dar aici au descoperit că bagajele lor s-au rătăcit undeva între SUA şi Soci.

În ciuda acestor dificultăţi, echipa de bob şi-a păstrat optimismul: "Dacă echipamentul nostru nu vine până joi, vom împrumuta ce putem de la alte echipe, pentru a putea să ne antrenăm. Nu aveam un plan de rezervă, dar sunt mulţi sportivi care s-au oferit să ne ajute", a spus Watts.

Watts, de 46 de ani, şi Dixon, de 28 de ani, vor participa la proba masculină de bob, după 12 ani de absenţă la Olimpiada de Iarnă.

 

Aventura cu bagajele nu este primul obstacol pe care l-au întâmpinat în parcursul lor spre Soci. După ce echipa s-a calificat la JO, ei şi-au dat seama că nu au suficienţi bani pentru a ajunge în Rusia. În doar câteva zile după campania online, ei au reuşit să strângă peste 145.000 de dolari, iar visul lor olimpic prindea contur.

"Cu ajutorul prietenilor, a sponsorilor şi a Asociaţiei Olimpice din Jamaica, am strâns în jur de 148.000 de dolari, necesari pentru cheltuieli de călătorie şi antrenamente. Vă asigur că banii au fost cheltuiţi cu înţelepciune", spunea Winston Watts.

Sportivul jamaican este un veteran al bobului, el participând la JO de la Lillehammer(1994), Nagano(1998) şi la Salt Lake City, din 2001. La Lillehammer, Watts făcea parte din echipajul de bob patru masculin şi a reuşit să se claseze pe locul 14.

Echipa de bob jamaicană a devenit foarte populară după ce filmul "Cool Runnings" (1993) a atras milioane de fani din toată lumea. Subiectul peliculei a fost inspirat dintr-o poveste reală, în care era se prezentau eforturile depuse de jamaicani pentru a lua parte la Olmpiada din 1988, de la Calgary.
 

×
Subiecte în articol: Jamaica
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close