Antena 3 CNN Sport România, locul 4 în finala Campionatului European de Gimnastică de la Rimini

România, locul 4 în finala Campionatului European de Gimnastică de la Rimini

Echipa feminină de gimnastică a României a ocupat locul 4 la Campionatul European de Gimnastică de la Rimini, în timp ce Sabrina Maneca Voinea a reuşit să câştige două medalii de argint la bârnă şi sol.

România, locul 4 în finala Campionatului European de Gimnastică de la Rimini
Sursa foto: Facebook | Federația Română de Gimnastică
de Ioana Mircea    |    05 Mai 2024   •   22:23

La Campionatul European de Gimnastică desfășurat în Rimini, Italia, echipa feminină a României, compusă din Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman și Amalia Ghigoarţă, a încheiat finala pe locul 4, obținând un punctaj total de 156.397. Aceasta este aceeași poziție pe care au ocupat-o și în calificări, când au avut un scor cu peste două puncte mai mare (158.798).

Medaliile de aur, argint și bronz au fost câștigate de Italia (164.162), Marea Britanie (162.162) și Franța (158.796) respectiv.

În finalele individuale, România a câştigat două medalii de argint, prin performanţele obţinute de Sabrina Maneca Voinea, la bârnă și sol. Ea s-a clasat pe locul 4 la individual-compus, la fel ca și Lilia Cosman la bârnă și Ana Maria Bărbosu la sărituri.

Cu toate că rezultatele finale nu au fost cele așteptate, participarea la CE de la Rimini a reprezentat o etapă importantă de testare pentru gimnastele tricolore, mai ales că sunt calificate cu echipa la Jocurile Olimpice de la Paris.

În competiția de la Rimini, la finalele pe aparate pentru junioare, Anamaria Mihăescu s-a clasat pe locul 8 la sărituri și locul 6 la bârnă, iar Alexia Blănaru a ocupat locul 8 la bârnă.

Echipa de junioare a României a încheiat pe locul 8 în ierarhia pe echipe, cu un punctaj total de 142.063 puncte, potrivit news.ro.

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close