Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Preşedintele Uruguayului: FIFA, „o bandă de fii de căţele”

Preşedintele Uruguayului: FIFA, „o bandă de fii de căţele”

Preşedintele Uruguayului: FIFA, „o bandă de fii de căţele”
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    30 Iun 2014   •   14:28

Preşedintele Uruguayului, Jose Mujica, a declarat că FIFA este „o bandă de fii de căţele”, după ce Luis Suarez a fost suspendat de forul mondial pentru că l-a muşcat de umăr pe fundaşul italian Giorgio Chiellini.

Atacantul uruguayan a primit o pedeapsă drastică din partea FIFA, fiind suspendat 9 meciuri şi interzicându-i-se să participe la orice activitate legată de fotbal timp de patru luni, în urma incidentului din meciul cu Italia.

„FIFA este o bandă de fii de căţele. Ei ar trebui să dea unele decizii, dar nu să impună sancţiuni fasciste”, a spus Mujica.

Potrivit raportului Comisiei de Disciplină a FIFA, Luis Suarez s-a făcut vinovat de comiterea unei infracţiuni „directe asupra unui adversar fără să fie luptă pentru balon, şi a fost făcută într-o manieră deliberată, intenţionat şi fără să fie provocat”.

Raportul adaugă că a existat „intenţia de a provoca o accidentare fizică unui rival printr-o muşcătură, lucru ce nu are nicio legătură cu fotbalul şi încalcă principiile fair-play-ului şi eticii sportive".

În absenţa celui mai important jucător al său, naţionala Uruguayului a părăsit deja Cupa Mondială din Brazilia, fiind învinsă în optimile de finală de Columbia (0-2).

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close