Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Atletico Madrid şi Bayern Munchen, primele echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Atletico Madrid şi Bayern Munchen, primele echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Atletico Madrid şi Bayern Munchen, primele echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    11 Mar 2014   •   23:55

Atletico Madrid şi Bayern Munchen sunt primele echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în urma meciurilor disputate marţi seară.

Formaţia spaniolă a primit pe teren propriu pe AC Milan, având avantajul victoriei cu 1-0 obţinută în partida tur.

Elevii lui Diego Simeone au respectat tradţia care spune că Atletico s-a calificat mereu după ce a câştigat primul meci în deplasare şi s-a impus cu un categoric 4-1.

Ibericii au deschis scorul după ceva mai mult de două minute de joc, prin golgheterul Diego Costa, dar italienii au dat senzaţia că pot forţa o calificare spectaculoasă când brazilianul Kaka a egalat în minutul 27.

În plină dominare a rossonerilor, Atletico a reuşit să revină în avantaj înainte de pauză, graţie golului marcat de Arda Turan, care a beneficiat şi de o deviere nefericită a unui adversar.

Cu 20 de minute înainte de final, Raul Garcia a înlăturat orice dubiu privind numele echipei care merge mai departe, pentru ca Diego Costa să facă dubla în minutul 85 şi să pecetluiască o calificare meritată pentru ocupanta locului secund în La Liga.

În celălalt meci al serii, în Germania, deţinătoarea trofeului, Bayern Munchen, a remizat, scor 1-1, cu Arsenal, dar va juca în sferturile de finală datorită victoriei cu 2-0 de la Londra.

Bavarezii au marcat primii, în minutul 55, prin Bastian Schweinsteiger, dar avantajul a durat doar două minute, pentru că fostul jucător al lui Bayern, Lukas Podolski, a egalat după o greşeală a căpitanului Lahm.

Germanii puteau să obţină victoria în minutul 90, dar portarul oaspeţilor, Lukasz Fabianski, a reuşit să apere penaltyul executat de Thomas Muller.

Este pentru al doilea an consecutiv când Bayern o elimină pe Arsenal în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close