Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Încă un record pentru Messi: Primul jucător care înscrie în 11 meciuri consecutive în La Liga

Încă un record pentru Messi: Primul jucător care înscrie în 11 meciuri consecutive în La Liga

Încă un record pentru Messi: Primul jucător care înscrie în 11 meciuri consecutive în La Liga
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    28 Ian 2013   •   12:11

Lionel Messi a reuşit să mai stabilească un record în weekend, devenind primul jucător care înscrie în 11 meciuri consecutive în campionatul Spaniei.

Argentinianul a marcat de patru ori pentru FC Barcelona în meciul pe care catalanii l-au cu 5-1 pe teren propriu în faţa celor de la Osasuna, o performanţă pe care o mai reuşise în alte patru rânduri.

De asemenea, Messi a ajuns la al 16-lea hattrick în La Liga şi şi-s consolidat poziţia de lider în clasamentul golgheterilor din acest sezon.

Câştigătorul ultimelor patru ediţii ale Balonului de Aur l-a eclipsat astfel pe marele său rival, portughezul Cristiano Ronaldo, care, tot duminică, marcase de trei ori în victoria obţinută de Real în faţa celor de la Osasuna, scor 4-0.

Cealaltă echipă din Madrid, Atletico, a pierdut clar în Bilbao scor 0-3, şi rămâne la 15 puncte în spatele Barcelonei, în timp ce Real s-a apropiat la patru puncte de rivala din capitală.

În Anglia nu a fost programată etapă de campionat, pentru că s-au jucat meciurile din turul al patrulea din Cupă, iar surprizele nu au lipsit.

Cea mai mare dintre ele a fost reuşită de Oldham, echipă din liga a treia, care a eliminat-o pe Liverpool după victoria cu 3-2.

Şi Tottenham a părăsit competiţia, formaţia din nordul Londrei fiind învinsă de Leeds United, liga a doua, care s-a impus cu 2-1.

În turul următor, Oldham va juca împotriva celeilalte echipe din Liverpool, Everton, în timp ce Leeds va întâlni pe Manchester City, actuala campioană din Premier League.

Deţinătoarea trofeului, Chelsea Londra, a scăpat de o eliminare prematură, revenind de două ori după ce a fost condusă de Brentford, liga a treia, şi obţinând o remiză (2-2) care îi oferă avantajul terenului propriu la rejucare.

PSG a avut nevoie autogolul lui Chedjou pentru a se impune pe teren propriu în faţa lui Lille (1-0) şi a-şi păstra primul loc în Ligue 1, graţie golaverajului mai bun decât Olympique Lyon, învingătoare cu 2-0 la Valenciennes.

În schimb, Olympique Marseille, ocupanta locului trei, a făcut un nou pas greşit, reuşind doar un egal, scor 2-2, în deplasarea de la Rennes.

Adrian Mutu a evoluat 88 de minute pentru Ajaccio, care s-a întors cu un punct de pe terenul lui Evian, scor 1-1.

În Germania, Bayern Munchen a câştigat cu 2-0 la Stuttgart şi şi-a mărit avansul din fruntea clasamentului la 11 puncte, după ce Leverkusen a încheiat la egalitate, scor 0-0, la Freiburg.

Campioana Borussia Dortmund a învins cu 3-0 pe FC Nurnberg, în timp ce Schalke 04, la care Marica s-a aflat pe teren 78 de minute şi a primit un galben, a dezamăgit la Augsburg, acolo unde a remizat fără goluri.


×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close