Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dezvăluiri din anturajul echipei naționale: Un antrenor a cerut să îi dopez pe jucători

Dezvăluiri din anturajul echipei naționale: Un antrenor a cerut să îi dopez pe jucători

Dezvăluiri din anturajul echipei naționale: Un antrenor a cerut să îi dopez pe jucători
20 Dec 2017   •   10:00

Într-un interviu incendiar acordat ediției tipărite a Gazetei de luni, Pompiliu Popescu povestește că un selecționer i-a cerut să le dea fotbaliștilor ceva interzis, care să-i facă mai buni. Un fotbalist a cerut și el o substanță-minune, cu un gest de tip obișnuit să-și înțepe venele!

 Iată un fragment din interviul cu fostul doctor al echipei naționale: 

"- Ați fost implicat vreodată în vreun scandal pe subiectul dopingului?
- Nu, niciodată!

- Dar ați fost tentat să apelați la ceva interzis? Într-un moment important, la vreun meci care conta?
- Niciodată!

- Nici nu vi s-a cerut?
- Ba da, am fost forțat! Nu am cedat niciodată pentru că mi-am dat seama dintotdeauna ce înseamnă dopingul. Am vrut să apăr și jucătorii și să mă apăr și pe mine din punct de vedere juridic și al reputației. Dacă recurgi la doping nu ești medic! Ca medic, ar trebui să ai o conștiință care să te oprească, deși ai în mână niște posibilități, tentații. Ai viața omului în răspunderea ta! Nu poți să dai viața lui la schimb pentru anumite interese de moment! Dacă ar fi pe moarte Burleanu, viața lui ar depinde de intervenția mea, aș face totul să-l ajut! Cu tot sufletul! Asta e profesia, e un mod de a înțelege existența, e un jurământ” a spus Pompiliu Popescu pentru GSP.

×
Subiecte în articol: dopaj
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close