Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Punct final în Liga Naţională de handbal feminin. Oltchim campioană, alte patru echipe merg în Europa

Punct final în Liga Naţională de handbal feminin. Oltchim campioană, alte patru echipe merg în Europa

Punct final în Liga Naţională de handbal feminin. Oltchim campioană, alte patru echipe merg în Europa
Sursa foto: luminita hutupan
16 Mai 2009   •   16:58

Sâmbătă s-au disputat ultimele meciuri din actualul sezon de handbal feminin, contând pentru etapa a XXVI-a, în condiţiile în care Oltchim Râmnicu-Vâlcea îşi asigurase deja titlul de campioană. Echipa vâlceană şi vicecampioana Rulmentul Braşov vor merge în Liga Campionilor, în timp ce Dunărea Brăila, Ştiinţa Baia-Mare şi Oţelul Galaţi vor juca în Cupa Cupelor şi Cupa EHF.
Principalele favorite au câştigat şi partidele din ultima etapă, iar acum echipele româneşti îşi pot face planurile pentru sezonul viitor în cupele europene. În avantaj au ieşit Olchim şi Rulmentul vor juca în faze diferite ale principalei competiţii continentale, Liga Campionilor, acesta fiind primul titlul de campion al antrenorului de la echipa din Râmnicu-Vâlcea, Radu Voina, informează Mediafax. De asemenea, Dunărea Brăila va juca în Cupa Cupelor, în timp ce echipele clasate pe locurile patru şi cinci, HCM Baia Mare şi Oţelul Galaţi, vor juca în Cupa EHF.
Rezultatele din ultima etapă
Rulmentul Braşov - HCM Buzău 41-29
CSM Ploieşti - "U" Jolidon Cluj 37-32
Dunărea Brăila - Rapid Bucureşti 28-24
HCM Baia Mare - HCM Roman 30-27
Cetate Deva - HC Zalău 24-20
Tomis Constanţa - KZN Slatina 40-19
Oltchim Râmnicu Vâlcea - Oţelul Galaţi 33-21.
Clasamentul final în Liga Naţională
1. Oltchim Râmnicu Vâlcea 50 puncte
2. Rulmentul Braşov 48
3. Dunărea Brăila 31
4. Ştiinþa Baia Mare 29
5. Oţelul Galaţi 29
6. Tomis Constanţa 28
7. Rapid Bucureşti 26
8. HC Zalău 22
9. HCM Roman 22
10. HCM Buzău 21
11. "U" Jolidon Cluj 19
12. CSM Cetate Deva 19
13. CSM Ploieşti 17
14. KZN Slatina 3.
După fluierul de final al meciurilor de sâmbătă, au fost înmânate medaliile celor trei echipe din fruntea clasamentului, dar şi trofeele individuale. Alexandrina Barbos, handbalistă portugheză de la Rulmentul, a fost desemnată cea mai tehnică jucătoare din Liga Naţională. Meciul Olchimului cu Oţelul Galaţi a fost ultimul jucat de portăriţa de legendă Luminiţa Huţupan-Dinu în poarta echipei din Rm. Vâlcea, informează sursa citată, care se retrage astfel din activitatea competiţională.
"Este dureros. Am avut emoţii şi ieri, şi azi, mai ales când am intrat la vestiar şi apoi în teren. Ştiam că este ultimul meu meci, voiam să nu se mai termine. Mi-au dat lacrimile când numele meu era scandat. E durerors. Nu am ce face, însă, viaţa sportivă nu poate ţine la infinit. Mă simt împlinită ca sportiv, am cucerit Liga Campionilor, am luat titluri şi cupe în România şi Slovenia, am fost declarată cel mai bun portar din lume. O singură dezamăgire am, că nu am ajuns cu Oltchim în finala Ligii Campionilor. La anul, pe această vreme eu voi fi în tribună, iar fetele vor fi în teren şi vor juca finala, ştiu că aşa va fi", a declarat Huţupan.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Oltchim Ramnicu Valcea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close