Antena 3 CNN Sport Off Sport Liviu Dragnea, atac la Răzvan Sava: Își bate joc de o țară întreagă

Liviu Dragnea, atac la Răzvan Sava: Își bate joc de o țară întreagă

Liviu Dragnea, atac la Răzvan Sava: Își bate joc de o țară întreagă
04 Mar 2016   •   22:50

Președintele PSD Liviu Dragnea a afirmat vineri, la Bistrița, că primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, "își bate joc de o țară întreagă" prin faptul că nu își asumă redeschiderea Arenei Naționale și, astfel, determină mutarea echipei naționale din București, scrie Agerpres.

"Este inadmisibilă abordarea primarului interimar — nici nu știu cum îl cheamă. Este un domn care nu știu cum a aterizat acolo, prin niște jocuri politice dâmbovițene, dar este inadmisibil ca un asemenea personaj să mute, practic, echipa națională din București. Are toate posibilitățile legale și documentele legale la dispoziție, putea lua măsurile până acum. I s-au transmis de la federație — am vorbit și eu cu federația — toate documentele. Cred că este rea credință sau neștiință sau și una, și alta, dar este păcat că am ajuns în situația aceasta. Vorbim de niște materiale care sunt agrementate în Germania, am înțeles că este vorba despre materiale care au coeficient de siguranță, în ceea ce privește rezistența la foc mai mare decât este în normele noastre, și atunci niște funcționari și un — nici măcar nu pot să îi spun primar interimar, un domn care gestionează biroul primarului general în această perioadă au hotărât că Arena Națională trebuie închisă. (...) Își bate joc de o țară întreagă. Nici nu vreau să intru în politică, aici nu are legătură apartenența lui politică, este vorba despre micimea lui", a declarat Dragnea vineri seară, cu ocazia unei vizite în județul Bistrița-Năsăud.

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, i-a solicitat vicepremierului Vasile Dîncu accelerarea procedurilor în urma cărora Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice să elibereze agrementul privind materialul din care este realizat acoperișul de la Arena Națională.

"Îi solicit public domnului Dîncu să grăbească procedurile la minister, să elibereze acel agrement. Am depus expertiza pe 19 februarie. Teoretic, cel mai târziu la data de 19 martie am putea avea agrementul pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu. Cel mai târziu pe data de 21 martie am putea deschide stadionul. În cazul în care Ministerul Dezvoltării nu eliberează agrementul, voi găsi o altă soluție pentru a redeschide stadionul", a afirmat vineri Răzvan Sava, în urma unei întâlniri avute la PMB cu reprezentanții Federației Române de Fotbal.

Primarul a precizat că i-a invitat pe reprezentanții FRF la discuții pentru a le prezenta situația referitoare la Arena Națională. El a adăugat că i-a asigurat pe aceștia că își dorește deschiderea stadionului, pentru ca bucureștenii să se poată bucura de această investiție.

"În acest moment stadionul Național Arena nu are autorizație de securitate la incendiu. Am depus la Ministerul Dezvoltării expertiza tehnică, făcută la un laborator din Italia, acreditat la nivel european. În urma testelor făcute a reieșit că materialul este de clasă B, deci este compatibil cu legislația în vigoare și pe baza expertizei trebuie să primim agrementul necesar ca Arena Națională să obțină autorizația de securitate la incendiu", a mai spus el.

Primarul Răzvan Sava a afirmat, miercuri, că legea și conștiința nu îi permit să deschidă stadionul Arena Național atâta timp cât nu are aprobările necesare, publicând totodată și răspunsul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență referitor la prevederile legale în baza cărora PMB poate organiza evenimente în această locație, până la data obținerii autorizației de securitate la incendiu.

"Am văzut cu toții ce a însemnat tragedia de la Colectiv. Atunci nu s-a respectat legea și s-a mers pe principiul "merge și așa". Ca primar, am obligația să respect legea. Am obligația ca prin deciziile pe care le iau să nu pun în primejdie viața, bunurile și mediul. Asta spune și legea 307/2006, asta îmi spune și IGSU prin adresa de mai jos. Stadionul nu are autorizație de securitate la incendiu, iar legea și conștiința mea mă împiedică sa deschid stadionul atâta timp cât el nu are aprobările necesare și prezintă un risc. Nu contează cât de mic este riscul sau nu, contează doar respectarea legii și protejarea vieții cetățenilor", a scris edilul, miercuri, pe pagina sa de facebook.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close