Antena 3 CNN Sport Tenis Serena Williams, pentru a cincea oară campioană la US Open

Serena Williams, pentru a cincea oară campioană la US Open

Serena Williams, pentru a cincea oară campioană la US Open
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    09 Sep 2013   •   08:58

Supremaţia Serenei Williams în tenisul feminin continuă. Americanca de 32 de ani a învins-o pe Victoria Azarenka (Belarus) şi a câştigat pentru a cincea oară în carieră la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Williams nu s-a impus la fel de clar ca în alte ocazii, având nevoie de trei seturi şi 2 ore şi 45 de minute pentru a câştiga cu 7-5, 6-7, 6-1.

Deşi a pierdut pentru al doilea an la rând în ultimul act de la New York, Azarenka a dovedit că este probabil singura jucătoare din circuitul feminin care se poate lupta de la egal la egal cu Serena.

„Este o înfrângere grea. Dar cea mai bună jucătoare a câştigat astăzi. Am dat totul şi în acest an. Amândouă am dat totul”, a spus Azarenka.

„Victoria, ai jucat incredibil!”, şi-a început Williams discursul de la festivitatea de premiere, recunoscând astfel meritele adversarei sale.

Azarenka a fost aproape de a reuşi o revenire de senzaţie. Condusă cu 1-0 la seturi şi 4-1 în setul doi, jucătoarea din Belarus a salvat două mingi de meci înainte de a câştiga la tie-break şi a trimite meciul în decisiv.

Dar Serena nu i-a mai lăsat nicio şansă rivalei sale în setul trei şi şi-a trecut în cont al 17-lea succes din carieră la un turneu de Grand Slam.

Americanca este pe locul 5 all-time, după Margaret Court (24), Steffi Graf (22), Helen Wills Moody (19) şi Chris Evert şi Martina Navratilova, ambele cu câte 18.

De asemena, Serena Williams a devenit cea mai bătrână câştigătoare la Flushing Meadows în era open, precedentul record fiind deţinut din 1973 de Margaret Court, care avea atunci 31 de ani şi 55 de zile.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close