Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bush despre criza financiară: Situaţia e dificilă. Milioane de americani vor avea de suferit

Bush despre criza financiară: Situaţia e dificilă. Milioane de americani vor avea de suferit

Bush despre criza financiară: Situaţia e dificilă. Milioane de americani vor avea de suferit
30 Sep 2008   •   16:45

Decizia Congresului american de a respinge planul administraţiei Bush de alocare a 700 de miliarde de dolari băncilor aflate în dificultate a determinat o reacţie publică a preşedintelui SUA, George W. Bush. Preşedintele american a solicitat din nou Congresului să aprobe acest plan susţinând că "avem de a face cu o situaţie urgentă." Bush a precizat că deja decizia Congresului se resimte pe piaţă, unde bursele şi-au accentuat declinul.
Preşedintele SUA a amintit de căderea bursei de luni, arătând că acesta este un semn real şi sugestiv a ceea ce va urma dacă nu planul de salvare nu va fi aprobat. ?Cu cât ne ocupăm mai repede de această problemă, cu atât mai repede ne vom putea întoarce pe calea creşterii economice.? a spus Bush, care a adăugat că acest lucru este o datorie a liderilor politici aleşi de popor.
?Oricât ne-am dori ca situaţia să fi fost diferită, ţara noastră nu se confruntă cu o alegere între acţiunea guvernamentală şi funcţionarea unei pieţe libere. Ne confruntăm cu o alegere între acţiune şi perspectiva reală a unor greutăţi economice pentru toţi americanii? a declarat preşedintele american.
"Ştiu că este vorba de mulţi bani, dar americanii vor avea mai mult de suferit dacă nu se aprobă acest plan, decât prin pierderea celor 700 de milioane de dolari. Chiar dacă am vrea să credem altfel, situaţia este dificilă. Dacă nu facem ceva repede, multe milioane de americani vor avea de suferit", şi-a încheiat Bush discursul de marţi.
Respingerea planului administraţiei Bush a dus la căderea burselor americane, indicele Dow Jones pierzând la scurt tip peste 700 de puncte, cea mai mare pierdere înregistrata vreodată într-o singură zi. Steny Hoyer, liderul majorităţii din Camera Reprezentanţilor, a atenţionat membrii Congresului că preţul lipsei de implicare va fi tradus printr-o "calamitate economică pe Wall Street", care se va răsfrânge asupra tuturor oraşelor din SUA.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close